Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

VM uten kladding

- Akkurat nå kommer jeg ikke på noe som ikke har vært perfekt, men vi skal evaluere når sesongen er over. Da finner vi nok noe. Det er alltid rom for forbedringer, sier smøresjef Stein Olav Snesrud.

Stein Olav Snesrud har gopd ghrunn til å smile etter smøreteamets VM-innsats.

Da starten gikk på femmila, var det fire nasjoner som var ute i løypa og sjekka om forholdene endra seg underveis, løperne hadde anledning til å bytte ski to ganger. Etter en stund var det bare to nasjoner igjen, Norge og Russland.

Når mørket har senka utover utover kveldene,er lyset blitt slukket i den ene smøretraileren etter den andre. Den siste hvor det blir mørket, har vært den norske.

Det er ikke bare fordi de har den største smørebussen at det norske smøreteamet er det beste.

- Jeg tror vi er det teamet som tester mest og jobber lengst. Når de andre gir seg i seks-,sju,, åtte-tida, holder vi ofte på til midnatt, sier Stein Olav Snesrud som nettopp har fullført sitt første mesterskap som smøresjef. 36-åringen fra Furnes i Hedmark fikk jobben i sommer.

Og det er noen vits å teste så mye og jobbe så lenge?

- Ja, seriøs jobbing gir alltid resultater. Vi lærer litt for hver gang vi tester, og det har vi nytte av, sier Snesrud.- I tillegg til at vi ikke har hatt noen klare bommer, så er jeg mest fornøyd med arbeidsinnsatsen, den er formidabel, og den måten vi har løst de problemene som hele tida dukker opp. Det har fungert kjempebra.

Løperne har hver enste dag skrytt av gode ski. Smøresjef Stein Olav Snesrud skryter av sine kolleger inne i den norsk smørebussen

- Har det vært store forskjell på skiene?

- Jeg har ikke registrert at det har vært det. Det er mange team som jobber godt, og jeg tror ikke noen har bomma grovt.

- Hva har utfordringen vært?

- Været, som endre seg hele tida og som gjør at snøen endrer seg enda mer. Jeg tror det bare er en dag det har vært ganske likt to dager på rad. I løpet av to uker er visst snøkrystallene blitt 50 ganger så store som de var, det må vi forholde oss til, sier Snesrud som skulle bruke søndagskvelden til å pakke ferdig, så er det hjem en tur før Falun, Drammen, Holmenkollen og sesongavslutning i Canada.

Og så skal vi evaluere sesongen og se hva vi kan lære av den. For selv om et har gått bra så lang, kan vi aldri slå oss til ro, vi må hele tida jakte forbedringer.

3 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now