Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

- Vi fikk juling. Det ble rett og slett for hardt for meg

Tord Asle Gjerdalen (35), som har vunnet Visma Ski Classics, langløpernes svar på verdenscupen de to siste åra, starta årets sesong med 5. plass. Men han fikk medalje.

En litt dårlig dag på jobben for Tord Asle Gjerdalen som likevel fikk medalje av Anette Bøe som har slutta å ta medaljer men nå gir dem bort. Bak Øystein Pettersen som jubla på vegne av laget i Ski Classics-åpningen.

Seefeld

Men selv om tittelforsvareren var sjanseløs mot de aller beste og havna på 5. plass i sesongstarten, fikk han med seg en medalje fra VM-byen. Det sørga ingen ringere enn Anette Bøe for.

For 34 år siden ble hun VM-dronning her i Seefeld. I 1985 TOK hun medaljer med begge hender - to gull en sølv og en bronse på fire øvelser, i dag GA hun ut deltagermedaljer med begge hender sammen med Tarzan Medias utsendte – hele folket settes i arbeid. En medalje gikk til Gjerdalen.

- Stas syntes begge skiveteranene.

Løpet, som ble kuttet fra 60 til 40 km på grunn av rasfare etter de siste dagers voldsomme snøfall, ble ikke like staselig for laget til brødrene Aukland som i år heter Team Ragde Eiendom etter hovedsponsoren.

- Nei, vi fikk rett og slett juling. BN Bank satte opp et tempo fra start som vi ikke klarte å henge med på opp de bratte, tunge bakkene. Vi kom aldri inn i løpet, beklaget Gjerdalen som i ensom majestet gikk inn til 5. plass, to minutter etter vinner Petter Eliassen og 1.15 bak 4.plassen.

Petter Eliassen hadde bare selskap av seg selv på storskjerm da han gikk i mål som vinner.

Kampen om 2.plassen ble avgjort på målstreken. Der slo Simen Østensen lagkamerat Morten Eide Pedersen.

Det ble ganske ensomt for Gjerdalen blant Seefelds trær og på Leutasch' enger lørdag .

- Ja, etter å ha blitt fragått i starten, ble jeg liggende mye imellom. Jeg forsøkte å ta igjen tetgruppen alene, men det klarte jeg ikke. Dermed måtte jeg roe ned litt og vente på laget mitt. Men vi klarte heller ikke å få kontakt, sa Gjerdalen mens Øystein «Pølsa» Pettersen humret i bakgrunnen:

- Det gikk akkurat som vi hadde planlagt. Vi skulle åpne hardt og sprenge feltet og

Tord Asle Gjerdalen i ensom majestet inn til 5.plass i sesongstarten for Ski Classics.

så kjøre på, sa han etter at Petter Eliassen hadde gått inn til klar seier. Og lagkamerater fulgte på de andre pallplassene. En maktdemonstrasjon!

Men selv om Tord Asle ble slått i dag, ble han ikke skremt.

- Nei, skremt er jeg ikke, men jeg er imponert over BN Bank. Det var et sterkt lag i dag

- Du har ikke noe å skylde på, dårlige ski, vanskelige forhold i all nysnøen, det kom 20 cm til i natt?

- Nei, jeg var bare ikke god nok i dag, sa Tord Asle som sammen med laget sitt reiser til Livigno (1800 meter over havet) for forberede seg til neste helgs løp i Sveits.

Da er det nye muligheter.

- Ja for selv om vi fikk bank i dag, så kan mye endre seg på en uke. For det første kan formen komme. For det andre er det andre forhold med annen snø i en halt annen type løype. Vi prøver igjen, forsikret Tord Asle Gjerdalen før han ruslet ut av arenaen med medaljen han hadde fått av Anette Bøe.

I kvinneklassen styrka svenske Britta Johansson Norgren sin plass på toppen av Ski Classics adelskalender.. Hun staka på blanke ski, og gled fra Astrid Øyre Slind som gikk med feste, og tok innpå og gikk forbi svensken i motbakkene, i utforkjøringene ned mot mål. En gammel kjenning, Justyna Kowaczyk, ble nummer tre, enda et

12 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now