- Stein Erik Kirkebøen
- Velkommen hit, Norge
Christian Wandl slår ut med armene, og ønsker den norske VM-troppen velkommen til gards!

Leutasch
De første smørerne kom i går(13.) til familiehotellet Leutascherhof i det vakre nabodalføret til Seefeld, en liten mil fra VM-arenaen. I løpet av de neste to ukene skal totalt rundt hundre personer fra Skiforbundet bo på hotellet som blir hermetisk lukket for alle andre. Det blir en moderne og ganske fredelig variant av Festung Norwegen.

Beliggenhet og størrelse
- Beliggenheten er en av grunnene til at vi har valgt dette hotellet. Det er tilbaketrukket i rolige omgivelser nær skiløyper samtidig som det bare er et kvarters kjøring til VM-arenaen, sier leirsjef Asgeir Moberg
- Det andre hovedargumenter er størrelsen. Totalt blir det rundt hundre personer som skal bo her kortere eller lenger tid. Vi trenger rundt 60 rom, her er det 58. Det betyr at vi overtar hele hotellet og kan forberede oss akkurat sånn som det passer oss best uten å ta hensyn til andre gjester.
Stamgjester kastet ut
For dem har familien Wandl sørget ut for å kaste ut.
– Det har vært vanskelig. Vi har mange stamgjester som kommer igjen i samme uke år etter år. Men vi har visst om dette i to år, og gjestene våre har vist forståelse, sier Wandl som frivillig har stilt hotellet sitt til disposisjon for VM. Da Tarzan Media var på besøk, var han travelt opptatt med å få spadd ut området hvor NRK skal ha ett av sine VM-studioer, rett utenfor spisesalen i hotellet.

- Vi føler at vi også må bidra i et løft som vi tror er bra for hele regionen, og er veldig fornøyd med at vi har fått det norske laget i vårt hotell, er det ikke det som har de beste løperne? spør Wandl. Han forsikrer at de skal ha nok kake til å feire alle medaljer.
Dårlig butikk. På kort sikt
Sist gang VM gikk i Seefeld, i 1985, er den eneste gangen ski-VM er arrangert i januar. Arrangøren klarte på en eller annen måte å krangle seg til å flytte det vekk fra februar som er høysesong for vinterturismen. Da hadde de ikke tid og ikke råd til å fylle turistbyen med skiløpere.
- Hadde vi kunnet velge, hadde det ikke blitt de to siste ukene i februar denne gangen heller, smiler Wandl. – Det er absolutt høysesong her, og på kort sikt blir VM ingen god butikk for oss. Vi har fullt hotell, men i mange rom har vi bare én gjest og omsetningen i baren blir nok ikke veldig høy i disse ukene. Men vi har tro på at den langsiktige PR-effekten av VM vil være stor og positiv for både hotellet og regionen. Blant de som er interessert, blir vel dette omtrent som å ha både Bayern München og Real Madrid på hotellet, gjør det ikke det? spør Wandl - og lurer på om han kanskje har tatt litt hardt i.
- I hvert fall blir det en ny og spennende opplevelse for oss med toppidrettsutøvere i huset, sier Wandl som driver noe han kaller et biohotell.
Biohotell
- Det har vi vært i ti år. Du synes kanskje det høres til i overkant sunt og kjedelig ut? spør han, som leser reporteren som en åpen bok.

- Ingen fare, vi har godt kjøtt og flesk, kaker og grønnsaker og gode snapser. Vi har alt. Campari er en av få ting vi ikke har, den finnes ikke i bio. Vi har heller ikke Coca Cola, men vi har en tysk bio-cola og vi har bio-Aperol, akkurat som originalen men litt blassere i fargen. Det det handler om, er kvalitet. Kvalitet på råvarer og kvalitet på tillaging. Vi lager alt fra grunnen av i eget hus, og vi bruker kun biologiske råvarer, sier Wandl.
Siden han driver et bio-hotell, kjøper han ikke ørret av oppdrettsanlegget rett borti veien.
- Nei, sånn fisk har vi ikke. Har vi ørret, så er den fisket i en bekk hvor den har svømt fritt og spist naturlig, biofôr. Mye dyrere, men også bedre.

- Farlig godt
Lutz Bötcher fra Hamburg forsikrer at bio ikke er det minste skummelt og bekrefter at maten er god, selv om den er både kortreist og biologisk dyrket. – Problemet er at den er så god at det lett blir litt mye av den, sier han og legger en sold kladd med biokrem på kakestykket sitt.
Neppe noe problem for langrennsløpere, men kanskje noen ledere må passe seg?