Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Tid for å se seg tilbake - gjør Trump og Kim roing populært?

Den synes knapt i media. Den er gammeldags. Å nå til topps krever mye blod, svette og tårer og det gir ingen penger. Likevel vokser roing i Norge. På grunn av verdenssituasjonen?

Historisk bilde. Gjengen som i vinter har trent og samla røde blodlegemer i Livignos tynne luft er sannsynligvis den største elitegruppa Norges Roforbund noensinne har hatt. FOTO: Knut-Arthur Norstad

- Jeg tror aldri vi har hatt så stor elitegruppe som nå, det må i så fall ha vært det aller første året med elitesatsing, i 1970, sier tidligere suksessrik landslagstrener i roing, Åke Fiskerstrand

Også lenger nede i pyramiden er det vekst.

- Ja, i år hadde vi 397 deltakere i junior og senior-NM. Vi har aldri før vært så mange, sier Fiskerstrand som bare har funnet tre individuelle idretter som har flere NM-deltakere enn miniidretten roing: Ski, skiskyting og svømming.

Noe av grunnen til den voksende populariteten kan være at roergometer er blitt en veldig populær treningsform, og at noen blir lei av å "tørr-ro", og vil prøve «the real thing».

Tre herrer som på forskjellige måter kanskje har bidratt til å øke populariteten til den tilbakeskuende idretten roing i Norge. En har nok bidratt klart mest.


- Kanskje skyldes det også de politiske lederne som har skapt en usikker verdenssituasjon hvor folk kanskje trives bedre med en idrett hvor du ser hvor du har vært og ikke hvor du skal? spøker Fiskerstrand før han kommer med noen andre teorier: - Jeg ser tre grunner: mange klubber er blitt mer attraktive treningsmiljøer fordi de har fått enda bedre trenere, systemet med kraftsentre, flere små klubber som samler seg til et større og mer motiverende miljø, har fått flere unge til å satse og at mange eldre roere fortsetter å delta i NM.

3 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now