Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Superinnbytterne - langrenns svar på Solskjær

Oppdatert: 3. mars 2019

Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger er ski-VMs svar på Ole Gunnar Solskjær. Superinnbyttere som kommer inn på slutten med friske bein. Og avgjør?


Superinnbytteren fra Lyn, Simen Hegstad Krüger (til v.) og Hans Christer Holund, kommer inn helt på slutten av VM. Mange begynner å bli slitne, men de kommer med friske, fine bein. Blir det avgjørende?

-Det kan godt hende, sier suksesstrener Eirik Myhr Nossum. Så langt har de mannlige løperne tatt fem av fem titler. Kanskje følger den sjette med.

- Jeg har fire løpere som alle er gode for medalje, men det er andre løpere med også og forholdene er tøffe, tunge og vanskelige. Kanskje ingen ulempe å komme inn med friske bein, smiler treneren.

Og det har de to Lyn-gutta. Simen har vært i Leutasch i to uker, selv om han visste, før han dro hjemmefra, at han skulle være reserve på alle øvelser og i utgangspunktet ikke gå før femmila. Han som gikk tidenes duathlon da han vant OL-gull i fjor, fikk ikke sjansen til å forsvare gullet.

- Det er litt spesielt. Jeg synes jeg har prestert bedre denne sesongen enn i fjor. Problemet er at det har andre gjort også.

Sterkere uttaler ikke Simen seg, "litt spesielt". Hvor mye har han hylt og skreket bak kulissene for å få gjort om uttaket?

Lojal

- Ikke noe. Selv om jeg gjerne skulle gått sjøl, så har jeg en viss forståelse for uttaket. Av hensyn til de som ble uttatt, gjorde jeg ikke noe nummer ut av det. Men jeg synes det var litt spesielt, sier Simen som brukt tida så godt han har kunnet i Leutasch.

- Når du først skal gå og vente, så er dette ett av de bedre stedene å gjøre det. Flotte omgivelser, flott vær, flotte skiløyper og hyggelige folk. Og så har det vært mange flotte og spennende skirenn hvor folk jeg kjenner har gjort det godt. Det har vært gøy. Og gjevest av alt er jo femmila.

- To uker er lenge å gå på en slags tomgang, hvordan har du unngått brakkesyke?

- Jeg tror jeg har klart å holde i gang, jeg har trent godt og lagt inn hardøkter så jeg føler at jeg er godt forberedt.

- Til hva?

- Det blir aldri som vi planlegger

- Det vet vi ikke, bortsett fra at vi er sikre på at det blir tøft og tungt, sier Hans Christer Holund. – Vi snakker om en haug med scenarier, men det blir aldri som vi har planlagt. Jeg antar at det blir gått så tøft at stadig noen faller av, og at et sted mellom fem og ti løpere er med i teten når vi går ut på siste runde.

- Vi har fire gode pallkandidater, men det hjelper ikke hvis vi ikke har en plan. Det må vi ha. Det som er helt sikkert, er at vi ingen kan ligge foran å taue hele veien, sier trener Eirik Myhr Nossum.

- Skal noen være hjelperyttere for noen andre?

- Nei. Dette er individuell idrett og alle går for seg. Men samtidig skal vi gå som et lag.

5 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now