Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Stille, stille, stille høst

Høsten kan absolutt ha sin sjarm og være vakker. På bilde. Men tre grader pluss, tåke og lett regn er ikke drømmeforhold. Derfor har Seefeld stengt.


Det kan være ganske fint sjøl om det hverken er skiføre eller sol og varmt.

Ikke alle har helt stengt, samfunnet skal jo gå videre. Skolene driver på, tannlegen borer videre, bensinstasjonene er åpne og dagligvarebutikkene kjører på for halv maskin. I VM-organisasjonen jobber de for full maskin og vel så det. De skal opp til eksamen om 113 dager.

Men veldig mange hoteller og restauranter har tatt konsekvensen av at det er lavsesong og veldig få som er innstilt på å reise til fjells på ferie. De har sendt personalet hjem og stengt dørene.Veldig mange som jobber i bransjen er østeuropeere.

Og det er ikke snakk om fast jobb, de aller fleste hyres inn for en sesong om gangen. Nå er sommersesongen over. Da er det tid for en rask tur hjem til Ungarn, heldigst er de som reiser med kontrakt for neste sesong i lomma. De veit hvor de skal nårdesember kommer.


Noen etablissementer benytter anledningen til å pusse opp et rom eller ti, hos andre er det bare mørkt til vi kommer uti desember og årets desiderte topp nærmer seg. Det er aldri så dyrt og det er aldri så fullt som i jule- og (spesielt) nyttårshelgen.


Stille, stille på strøket hvor det skal koke fra jul og til VM er godt og vel over.

Men nå er det veldig lavsesong. Bare de staeste sitter på uteserveringen. Nesten ingen rusler i gågata selv om selveste Swarowski lokker med utsalg før dørene stenge. Forrige uke var kanskje tida for de som er ute etter å gjøre kupp på krystaller eller annet. Det er ikke så ofte det er mulig å gjøre kupp i Seefeld som på mange områder visstnok ligger 20 prosent over prisene ellers i Østerrike.

Og vi som er igjen, vi kan sose rundt i fred og oppleve små vakre øyeblikk av ren lykke.


Enda et bevis på at høsten kan være vakker i Seefeld, selv om været ikke akkurat er pent.

4 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now