Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Stille før stormen

Østerrikerne er i år velsigna med strålende vær på sin nasjonaldag, 26. oktober. Men ifølge meteorologene er det stille før stormen.


Utrlig men sant, om mindre enn et døgn skal det begynne å bøtte ned he i Sölden. Det blir interessant.

Jeg veit ikke hvordan østerrikerne feirer dagen, så langt har jeg ikke hørt hornmusikk og ikke sett vaiende flagg, men jeg har sterk mistanke om at det blir mer storstilt feiring på lørdag og søndag. I hvert fall her oppe i fjelldalen hvor verdenscupen i alpint innledes – primært for å få fart på skisalget tre uker før sesongen fortsetter – 3000 meter over havet.

Det er en stor begivenhet i alpelandet. Spesielt søndag da helten over alle helter her i landet, Marcel Hirscher innleder jakten på sin 8. sammenlagtseier i verdenscupen. Minst en nordmann vil gjerne hindre ham. Les om hvorfor Henrik Kristoffersen gjerne vil ha en Sölden-triumf i beltet her på tarzanmedia.com.

Men det er ikke sikkert han får sjansen til å prøve. For det å arrangere skirenn i 3000 meters høyde er ingen spøk. Og meteorologene truer med nedbør i nesten bibelske dimensjoner. Her i Sölden, 1400 meter over havet, skal det begynne å regne grytidlig lørdag morgen. Det skal slutte utpå tirsdag. Da sier varselet at det skal ha kommet nesten hundre millimeter (det er MYE) regn. Halvparten kommer natt til søndag og søndag morgen. Og så skal det i tillegg blåse mild føhnvind.

Sannsynligvis kommer nedbøren som snø, mer eller mindre våt snø, oppe på breen. Og det er jo fint for en bre som er kraftig preget av klimaendringene, men det er vanskelig for arrangørene.

Ikke bare blir det vanskelig å sørge for ordentlige løyper, det blir også vanskelig å sikre titusenvis av Hirscher-fans sikkerhet og framkommelighet. Det kan gå som i fjor, da ble herrerennet på søndag avlyst på grunn av vind.

Men i motsetning til i fjor skal et eventuelt utsatt renn arrangeres et annet sted på et annet tidspunkt. Det gleder Henrik Kristoffersen som dermed beholder mulighetene til å sanke verdifulle poeng.


Sist vinterr kjørte Ragnhild Mowinckel seg helt opp der blant de store. Hva kan hun gjøre denen sesongen?

Men før søndag er det lørdag, og da skal blant mange andre, vårt nye stjerneskudd, Ragnhild Mowinckel, i aksjon. Hun kan du lese om i en annen artikkel her på tarzanmedia.com.


Navnene er ikke mye å skryte av, men det er omgivelsene!

Jeg, som er en gammal mann, våkna som vanlig altfor tidlig. Og benytta morgenstunden til på kjøre på sightseeing i vakre Øtztal. Jeg kjørte helt oppå til bomstasjonen 2200 met rover havet, på den mektige veien over mot Meran/o i Italia. Der oppe lå det – selvfølgelig – et motorsykkelverksted.

Litt lenger ned ligger to små skisteder som

levende bevis på at det ikke er sant atnavnet ikke skjemmer noen. Det er vel neppe noen som synes at Obergurgl og Hochgurgl er vakre navn. Men omgivelsen er det ikke noe å si på. Plassene omgitt av topper på mellom 3000 0g 3500 meter og skryter av å være de mest snøsikre skistedene i Alpene.

Første start i kvinneklassen i sesongen 2018/-19 klokka 10.00 på NRK.

Hold ut og følg med.

Sånn ser det ut rundt Gurgl, mektig: :
5 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now