Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Står over Davos for å komme sterkere igjen

Tre av de seks beste norske herreløperne så langt i sesongen velger å være hjemme og trene, og står over juleavslutningen i Davos. Det er for å komme sterkere igjen senere.


Bak imponerende Sergei Bolsjunov kommer de norske herreløperne på rekke og rad på verdenscuplisten (se toppen av lista nederst). Men i løpet av helgen kan spranget opp til Bolsjunov bli enda større, og mange av nordmennene kan risikere å skli noen plasser ned på verdenscuplisten. Mens flere av dem sparer seg fra belastningen ved å dra til Davos og gå renn og holder seg hjemme og de andre bare går ett renn, skal Bolsjunov både gå sprint på lørdag og 15 km skøyting på søndag.

Som planlagt

- Dette er et ledd i en langsiktig strategi og i tråd med planen vi har snakket om og lagt gjennom våren og sommeren. Konkurranseplanen er ikke noe vi tar lett på. Vi skulle komme godt i gang i verdenscupen, og så skulle mange ta en konkurransepause for å få en lang treningsperiode før Tour de Ski, sier herretrener Eirik Myhr Nossum.

- Men de har god tid til å øve etter Davos, det er to uker til Tour de Ski starter!

- Ja, men de som kutter ut Davos, får en tre ukers treningsperiode.

-... og risikerer å tape terreng i verdenscupen?

- Ja, men her handler det bare om ett renn. Hvis det å stå over her gjør at de stiller sterkere i Tour de Ski, så kan de fort ta igjen det tapte, sier Myhr Nossum som understreker at alle uttak er i tråd med planen de la før sesongstart.

- Ja, heldigvis. Det betyr at vi så langt har innfridd, selv om Bolsjunov har vært fryktinngytende sterk, og ikke ser noen grunn til å justere på det planlagte opplegget.

Røthe går - som planlagt

- Så når Sjur Røthe går i Davos, så skyldes ikke det en strålende sesongstart?

- Jeg skal ikke legge skjul på at resultatene hans så langt har vært over all forventning, men jeg hadde tro på at han ville være god. Vi tar selvfølgelig individuelle hensyn til hva som er best for de enkelte løperne når vi legger planer, og for Sjur har Davos hele tiden inngått. Deretter skal vi ta en nøye vurdering av om han bør gå Tour de Ski eller ikke, foreløpig er det helt åpent. Simen Hegstad Krüger, som sist vinter hadde stor suksess i OL etter å ha stått over Tour de Ski, vil i år prøve seg på Tour de Ski for å se hvordan det slår ut.

- Betyr alt dette at verdenscupen ikke prioriteres?

- Nei, den er viktig, men som sagt så er det med tanke på verdenscupen viktigere å gjøre det bra i Tour de Ski enn i Davos. Men det som er aller viktigst i vinter, det er VM, sier Myhr Nossum som legger til at de, nettopp for å redusere belastningen og for å mest mulig tid til kvalitetstrening, velger et spesielt opplegg for Davos-rennet som går i 1500-1600 meters høyde.

- I stedet for å akklimatisere oss i lang tid, velger vi det andre alternativet. Vi reiser ned dagen før, bor lavt (Landquart 500 meter over havet) og reiser opp til Davos, går rennet og reiser ned igjen.

Stillingen i verdenscupen

(Går ikke i Davos)

1) Aleksandr Bolsjunov, Russland 361

2) Sjur Røthe, Norge 329

3) Emil Iversen, Norge 328

4) Didrik Tønseth, Norge 308

5) Call Halfvarsson, Sverige 240

6) Martin Johnsrud Sundby, Norge 188

7) Johannes Høsflot Klæbo, Norge 180

8) Simen Hegstad Krüger, Norge 165

5 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now