Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Skirenn av lyst. På grunn av snø

Det kan bli for mye av det gode. Det ble det i fjellene ovenfor Sölden natt til søndag. Duellen alpinverden venter på, drukna i snø.


Nede i Sölden kom det regn og snø i ganske like mengder gjennom natta, dermed ble det bare liggende litt våt snø under tåkelokket.

Værvarselet slo til. Nedbøren bare fortsatte, og i løpet av natta datt det ned en halv meter snø oppe på breen der kvinnene i går fikk kjørt storslalåm i tåkehavet. I dag var det mennenes tur. Men det satte værgudene en effektiv stopper for.

Akkurat som i fjor, ble mennenes renn avlyst. Da var det på grunn av farlig sterk vind. Nå var det på grunn av snø.

Ifølge arrangøren datt det ned en halvmeter i løpt av natta. I den sterke vinden som blåste snø tilbake like raskt som flere hundre frivillige feide den vekk, var det umulig å rydde løypa.

Klokka seks på morgenen kom det melding om at starten var utsatt en time, til 11. To timer seinere var det klart at naturen hadde vunnet kampen og rennet ble avlyst.

Dermed må Henrik Kristoffersen vente tre uker, da er det slalåm i finske Levi, på å starte en ny duell mot det østerrikske nasjonalikonet Marcel Hirscher.

Og så får skisjefene kanskje diskutere om det er så viktig å få opp omsetningen i skiindustrien før jul at de skal fortsette å arrangere sesongstart 3000 meter over havet i slutten av oktober. Det er åpenbart en risikosport.

Men interessen er stor. T

Så er det selvfølgelig litt kjipt at den hardt tiltrengte nedbøren kom akkurat nå. Isbreene i Alpene er rekordsmå på grunn av den globale oppvarminga som har toppa seg i en tør og nedbørfattig sommer og høst. Isbreene trenger mer snø og strømkundene i Østerrike trenger mer vann, men ikke akkurat denne helga!

PS

Henrik Kristoffersen gleder seg over at reglene er endra. Tidligere har det hett at åpningsrennet ikke skal arrangeres noe annet sted en annen tid hvis det må avlyses i Sølden. Sånn er det ikke lenger, og FIS er i gang med å finne en ny arrangør. For Henrik betyr det at han IKKE går glipp av en god mulighet til å hente viktige verdenscuppoeng i storslalåm.


Så seint som fredag var det strålende vær i vakre Sölden. Men da det gjaldt som mest, da svikta værgudene grunnleggende.


6 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now