Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Seefeld benytter sjansen - pynter seg til VM

Du skal ikke gå så mange skritt i Seefelds gater for å merke at noe er i ferd med å skje.


Seefeld er tydelig prega av at noe skal skje, det graves mange steder i byen. Det er nesten som hjemme i Oslo.

Til vinteren skal Seefeld arrangere ski-VM for første gang på 34 år. Og anledningen benyttes til å ruste opp landsbyen. Det asfalteres her, det legges stein der og det graves både her og der.


Litt irriterende mens det stårpå, men det virker som både innfødte og turister tar arbeidene, og heftelsene som følger med, med stor ro.

Mange idrettsarrangøer har benyttet anledningen et prestisjefylt internasjonalt mesterskap byr på. Det er milestein i de fleste byers historie, og fet gjelder å ta seg best mulig ut.

Når du kan argumentere med at verdens øyne rettes mot deg og at utenlandske turister og tilreisende i tusentall vilkomme strømmende, så er det nok litt enklere å få de bevilgende myndigheter til å åpne pengesekken og få gjort ting som burde vært gjort for lenge siden men ikke nådde helt opp i budsjettkampen. Lillehammer er ett godt eksempel på det, infrastrukturen fikk et skikkelig løft.

Seefeld er i ferd med å bli et annet. Jeg veit ikke hvor lenge de har vente på å få en ny og moderne jernbanestasjon, men den er i hvert fall i ferd med å bli ferdigstilt nå.


Mye er ferdig ogklart for VM. Togstasjonen er ferdig, og turistkontoret har flytta inn.


Et veikryss er blitt til en rundkjøring...

Planen er at noen tusen tilskuere skal komme med den hver dag. Og så skal det bli liv og røre på den nye plassen utafor som renskes for biler slik at folkelivet der og på hele turen gjennom sentrum og bort til stadion hvor det også graves.


...og byparken har fått en ansiktsløftning.

Bortsett fra jernbanestasjonen og noe nybygging rundt den nye arenaen, er det ikke de store tingene som skjer. Men det er kommet en rundkjøring her og ny asfalt der og hele sentrum, hvor tilskuerne skal loses gjennom til og fra skal tilrettelegges for et skikkelig liv i februar.


1 visning0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now