Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Så mye video - ble best

- Jeg har sett mye på video. Ifølge Ryoyu Kobayashi er det hemmeligheten bak hans voldsomme suksess i hoppbakken. Det er også slik han slapper av, med videospill.

Hoppsportens nye superstjerne, Ryoyu Kobayashi var veldig fornøyd da tolken kom med en pose med ekte japanske mat. Det er dyrt og vanskelig å få tak i i alpeland, og han er lei av pølse. FOTO: Stein Erik Kirkebøen

Innsbruck

Før denne sesongen var det bare bare hoppnerdene som hadde hørt om Ryoyu Kobayashi. Du skulle være veldig hoppinteressert for å registrere at 22-åringen fra Sapporo vant to bronsemedaljer i junior-VM for tre år siden eller at han var nummer fem i verdenscupen tre ganger forrige sesong.

Hadde aldri vært på pallen

Han hadde aldri vært på pallen i et verdenscuprenn før denne sesongen. Denne vinteren har han vært der i ni av ti renn. Han begynte med en 3. plass, og siden har han vunnet syv av ni renn. Han leder verdenscupen overlegent, og han er så suveren i hoppuka at han vil vinne selv om han faller i et hopp i avslutningen i Bischofshofen søndag.

Tarzan Media lurte på hva som var hemmeligheten bak den voldsomme suksessen:

- Jeg har sett veldig mye på videoklipp av gode hoppere. Og så prøver jeg å gjøre som dem.

- Hvilke hoppere?

- Mange forskjellige, sier Kobayashi som ikke vil nevne noen navn. Men som senere, gjennom tolken, la til at han også hadde blitt mye sterkere mentalt.

Tidenes hopp?

Tidenes hopper og tidenes hopp er forslitte begreper som er brukt om mange. Det er tidlig å bruke dem om Kobayashi, det har vært mange hoppere som har vært veldig dominante i en periode, og hans periode er foreløpig ikke veldig lang. Men han er så god for tiden at en engstelig slovensk journalist lurte på om han ville slå Peter Prevcs rekord med 15 verdenscupseire i en sesong fra 2016.

- Jeg tenker ikke på sånt, jeg tenker bare på det neste hoppet, sa Kobayashi, før han la til: - Hvorfor ikke?

Han ligger i hvert fall godt an, etter 11 renn står han allerede med syv seire. Det gjenstår 18 renn

Uansett, det første hoppet hans i Innsbruck fredag må komme høyt opp på alle lister over tidenes hopp. Med 136,5 meter hoppet han 5,5 meter lenger enn Andreas Stjernen som var nest lengst og han ledet med ti poeng til østerrikske Stefan Kraft som var nummer to på listen. Aftenposten spurte om hoppet var perfekt.

- Jeg var veldig godt fornøyd med det hoppet, sa tolken at han svarte.

Få bryr seg hjemme

Han ble spurt om hans suksess i europeiske hoppbakker vakte oppsikt i Europa, og han svarte at det viste han ikke, men at han håpet det.

Ryotaa Hasebe, en av bare to japanske journalister som var på plass i Innsbruck, sier til Tarzan Media at han ikke tror det.

- Japan har gjort det så dårlig i herrehopping og så godt blant kvinnene at det er en liten nisjekanal som har rettighetene til mennenes verdenscup. Veldig få ser på den, så det er nok ikke så mange som har fått med seg hvor godt Kobayashi har gjort det. Kvinnenes hopping vises på en stor kanal. Det gjør nok også mennene neste vinter!

Ikke overrasket, men…

Kobayashi ble spurt om han var overrasket over hvor godt han hadde gjort det i år.

- Ja og nei, svarte han gjennom tolken. – Jeg hadde jo vært oppe på fjerde og femteplass, så jeg er ikke så overrasket over at jeg har vunnet. Men at jeg skulle vinne så mye, det hadde jeg ikke trodd.

En som angivelig ikke er overrasket, er den japanske vetranhopperen, Noriaki Kasai. 46-åringen som fortsatt hopper i verdenscupen, er manager og rådgiver for det fabrikklaget som Kobayashi hopper for.

- Han har lenge sett Kobayashis potensiale, og er egentlig mest overrasket over at han ikke har slått skikkelig gjennom tidligere, sier journalist Hasebe.

Han sier også at selv om Hoppuka er ukjent for de aller fleste japanere, så er den sesongens største mål for Kobayashi, større enn Seefeld-VM. Tarzan Media spurte hopperen om han tror han kan beholde formen helt til VM.

Trives i Bischofshofen

- Jeg vet ikke, jeg håper det, men jeg tenker ikke mye på det. Jeg tenker på neste hopp. Det er i Bischofshofen, og der liker jeg meg. Jeg håper jeg klarer å hoppe godt der, sa Kobayashi som svarte omtrent det samme på spørsmålet om han tenkte på Sven Hannawald og Kamil Stoch, de to eneste som har vunnet alle de fire hoppukerennene. Det gjorde han ikke. men han har veldig gode muligheter til ås lutte seg til selskapet på søndag.

27 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now