Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Renn i slaps og tåke

Alt tyder på at Ragnhild Mowinckel (startnummer 4) og de andre kvinnene åpner alpinsesongen på breen over Sölden klokka ti i dag (NRK).


Slik så det ut i bakken klokka 08.30, halvannen time før rennstart.

Det eneste som ikke har vært perfekt i Ragnhild Mowinckels, som vant det forrige verdenscuprennet i storslalåm, er at det har vært litt for mye trening på litt for løse forhold. Det er ikke sikkert det er så dumt.

For selv om en FIS-representant sier til Tarzan Media at løypa er fast og fin, er det et faktum at det er kommet mellom 5 og 10 cm nysnø og at det kommer mer.

Det er ganske typisk. I Mellom-Europa er det stor bekymring for breene som krymper dramatisk. Bekymringen skyldes ikke primært at mulighetene for sommerskikjøring svinner hen, men for at breene er vannreservoar for 200 millioner mennesker. Konsekvensen av at de forsvinner, kan bli enorme.

Bekymringen har tiltatt de siste ukene og dagene fordi breene er rekordsmå og været har vært uvanlig varmt og fint for årstiden. Så seint som i går var det knallblå himmel og strålende sol.


Ganske stussslig i Sölden kolkka sju i morges

Så kommer den store dagen da den alpine verdenscupsesongen skal innledes.

I Sölden, på 1400 meter, pøser regnet ned. Det skal det gjøre helt til utpå tirsdag.

Når vi passerer 2000 meter på vei oppover, regner det fortsatt. Så blir det gradvis tjukkere. Det blir slaps.

Og i målområdet, 2670 meter over havet hvor veien slutter, er det en slags snø som faller ned selv om temperaturen er null. I det opprinnelige startområdet - akkurat NÅ kom det beskjed om at juryen, for sikkerhets skyld i tilfellet været forverres, har flyttet starten ned til reservestarten litt lenger ned, er det litt kaldere og tørrere snø og kanskje mindre vind og tåke.


I øyeblikket er vinden under kontroll. Ingen veit hvor lenge det varer.

Status en time før start, er at rennet går som planlagt, med start litt lenger ned i lia. Snøen skal være under kontroll.

Tåka, som kommer og går, og vinden er usikkerhetsmomentene

1 visning0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now