Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Overrasket seg selv før de møtte Kongen

- Sorry, vi må gå, sa hoppjentene før de tok med seg sine historiske bronsemedaljer og forlot pressekonferansen. De hadde en god unnskyldning: - Vi skal møte Kongen.

Historiske hoppjenter om tok medaljen de ikke våget å tro på i historiens første lag-VM for kvinner. Fra v: Anna Odine Strøm, Ingebjørg S. Bråten. Silje Opseth og Maren Lundby.

Og hoppjentenes møte med Kongen ble sannsynligvis ganske muntert. De fire kom med hver sin bronsemedalje, og det hadde de ikke forventet.

- Vi har kanskje drømt, men siden vi aldri har vært på pallen i verdenscupen så kunne vi ikke akkurat regne med å vinne medalje i VM, mente Anna Odine Strøm.

Og Silje Opseth var veldig klar på at de vant bronse en de ikke våget å tro på på forhånd, de tapte ikke sølv. – Jeg skjønte ikke noe da jeg så at vi lå på annenplass etter første omgang, men jeg er veldig fornøyd med at vi vant bronse selv om det bare var 3,4 poeng opp til Østerrike på annenplass bak suverene tyskere.

Det var en lagkonkurranse, og i den var tyskerne best. Men den beste hopperen, det var Maren Lundby. Som nesten var i overkant god da hun avsluttet første omgang med å hoppe 108 meter i den lille bakken i Seefeld, som hun aldri tidligere har hoppet i. Det var ikke bare to meter lenger enn det nest lengste hoppet i konkurransen, det var også ny bakkerekord.

- Jeg hørte at de andre hoppet langt, så det var bare å kline til, sa Maren som fikk store problemer i nedslaget: - Jeg var så nær å falle som det er mulig å være uten å gjøre det. Jeg slo den ene skia inn i den andre idet jeg landa, og holdt på å gå overende. Heldigvis klarte jeg å stå på beina, sa verdens beste kvinnelige hopper som mente oppveksten hadde mye av æren for den prestasjonen: - Jeg er god til å stå på ski fordi jeg gjorde det mye i oppveksten. Men jeg hadde litt flaks og.

Hva så med fortsettelsen, i morgen er det individuelt VM-renn: - Målet mitt er å ta gull, sier Maren Lundby like uredd som hun har vært hele veien til VM

- Og vi andre har vel fått vist at vi kan, så vi får satse på å fortsette på samme måten som i dag, sa Silje Opseth

1 visning0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now