Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Northug er borte, Ustjugov kommer – vinterens store comeback i langrenn

Oppdatert: 16. des. 2018

Husker du Sergei Ustjugov? I 2017 var han verdens beste langrennsløper. Så ble han borte. Søndag er han tilbake. Sint og revansjesugen.


Ustjugov smilte overhodet ikke etter comeback-løpet. Fullstendig utkjørt kom han i mål på 25. plass

Davos

I 2017 vant Ustjugov (26) fem medaljer i ski-VM i Lahti og verdenscupen sammenlagt. Så begynte mye å gå på tverke for ham. Og så kom Johannes Høsflot Klæbo. Og i vinter har Aleksandr Bolsjunov kommet som en stormvind og skremt vannet av alle i klassisk stil. Søndag er Ustjugov tilbake.

Første renn på 11 måneder

Da går han sitt første verdenscuprenn på nesten 11 måneder, forrige gang var da han ble nummer åtte i prøve-VM i Seefeld. Like etter fikk han beskjeden som satte ham ut.

- Fordi IOC ikke ville ha ham med i sine leker. Uten å gi noen forklaring til noen nektet de ham å delta i OL. Det er i strid med alle rettssikkerhetsregler. Ustjugov var langt nede og dypt deprimert da han uten grunn ikke fikk anledning til å prøve å nå det som i mange år har vært hans store mål; å vinne OL-gull. I stedet ble han utestengt fordi andre kan ha gjort noe galt, sier russerens tyske trener, Markus Cramer.

- Men i vinter er Ustjugov med, og du mener at Klæbo skal se opp for ham?

Det hjalp å vinne

- Absolutt. Han er sterk og god i alt. Han brukte tid på å komme over skuffelsen. Våren og sommeren var tung. Men det var faktisk et stort løft for ham å vinne Blinkfestivalen i Sandnes midt på sommeren. Nå går det mye bedre, motivasjonen er tilbake, han trener ekstra alene og han kommer sterkere og sterkere. Men han er fortsatt preget av det urettferdige som rammet ham, og jeg er ikke sikker på om han vil stille opp på bilde for deg i morgen tidlig, sa Cramer da vi møtte ham i Val Senales for noen uker siden.

Brakk tommelen

To dager etter at han smilte bredt på bilde for Tarzan Media, var han uheldig, snublet oppå rulleski og brakk tommelen. For sikkerhets skyld så komplisert at han måtte operere.


Trener Markus Cramer tror ikek Sergei Ustjugov er god nok til å hevde seg i toppen ennå. Men bare vent...

- Han måtte trene med en stav i fire uker, og tapte mye på det. Nå har han trent godt i to uker, sier trener Markus Cramer.

- Siden det er tett og jevnt og mye kan skje i sprint, tar vi ikke sjansen på å la ham gå sprinten her i Davos lørdag. Han venter med comebacket til søndagens 15 kilometer, sier trener Cramer. Han tipper Ustjugov er god for en plass blant de 15, 20 beste her.

- Hva med Tour de Ski?

-Jeg tror også det kommer tidlig. Jeg tror ikke han er god nok til å ende på pallen. ‘

Taus hovedperson

- Sergei vinner ikke noe før i februar, sier den tidligere storløperen, Jelena Välbe, som nå er mektig president for russisk langrenn. – Og det er helt greit, for da er det VM.

Og hovedpersonen selv, hva sier han? Det er helt uvisst.

- I dag skal han ha et møte med Välbe. Og så skal han ha et intervju med russisk TV. Ellers vil han ikke snakke med noen, forklarte Cramer.

President Välbe bekreftet at intervju var utelukket, men mente at han kanskje ville stille opp på et bilde. En rask telefon opp på rommet til Ustjugov drepte det håpet.

Så får vi se om det er interesse for et bilde av ham på søndag…l

-

7 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now