Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Nedturen ingen kunne forklare

Kom ikke og fortell meg at hopping ikke er rart. Etter at pilene har pekt oppover de siste dagen, gikk de norske hopperne på en smell i Garmisch-Partenkirchen.


Robert Johansson syntes han leverte to ganske like hopp, men det gjorde han ikke.

En utsolgt arena med 21.000 tilskuere spiste pølser, drakk øl og så at nordmennene dominerte prøveomgangen. Fire av lagkameratene hadde høyere poengsum enn Johann André Forfang som endte på 9. plass.

En time senere var det klart for selv rennet.

Uforklarlig nedtur

Da det var over, hadde ingen av lagkameratene høyere poengsum enn Halvor Egner Granerud som endte på 9. plass med Andreas Stjernen på plassen bak.

- Jeg kan ikke forklare hva som har skjedd, innrømmet sportssjef Clas Brede Bråthen. – Noen av våre hoppere var nok uheldige med forholdene, men ikke i den grad at den forklarer den skuffende innsatsen.

- Jeg kan heller ikke forklare det. Men det selv om det ser voldsomt ut når jeg øker med 16 meter i annen omgang, så er det ikke så stor forskjell på hoppene. Det er rett og slett bittesmå marginer som gjør kjempestore utslag. Jeg aner ikke om det har noe med forholdene å gjøre, sa Robert Johansson som var nummer 26 etter første omgang. I den andre beviste han at han ikke har glemt gamle kunster fra da han vant tre OL-medaljer i fjor, han hoppa lengst av alle, fikk 7. mest poeng og klatra opp til 19. plass.

Hva gleda treneren?

Trener Alexander Stöckl kunne heller ikke forklare hva som hadde skjedd: - Jeg er mest fornøyd med at Andreas fortsatt henger noenlunde med teten. Jeg nekter å gi opp håpet om sammenlagtseier, men ser selvfølgelig at det blir veldig vanskelig å hente inn 25 poeng på Kobayashi som fortsetter å hoppe stabilt og godt. Men det har hendt tidligere at store favoritter er blitt felt av bakken i Innsbruck.

Halvor Egner Granerud var lyspunktet på en norsk dag som var journalistisk vanskelig. 9.og 10.plass er ikke full krise og fortjent slakt, men det skaper heller ingen entusiasme.

En annen Stöckl var fornøyd med, var Halvor Enger Granerud. Tre dager etter at han ble nummer 54 og ikke klarte å kvalifisere seg for rennet I Oberstdorf, ble han best nordmann i Garmisch-Partenkirchen. Etter to jevne hopp endte 22 åringen fra Asker på 9. plass. Dermed slipper han å bli sendt hjem midtveis i Hoppuka.

- Selv om noen skrev det etter rennet i Oberstdorf, har jeg selv aldri vært redd for at det skulle skje.

Det hadde passa veldig dårlig, sa Granerud som får både foreldre og besteforeldre nedover til rennet i Innsbruck. Da er det greit at han er med, denne gangen.

- For tre år siden var de også nedover, da fikk de ikke sett meg i Innsbruck. Jeg ble sendt hjem etter 36. og 46. plass i de to første rennene. De er blitt så hekta på Hoppuka at de nok hadde takla det om ikke jeg hadde vært med, men selvfølgelig blir det morsommere når jeg får hoppe.

Fortsetter framgangen, så får de virkelig noe å juble for.

Det morsomste med dette bildet, er at det ikke er arrangert. Pølsa kom inn i ruta akkurat i det jeg tok bilde av pølsekøen som var ganske lang to timer før rennet begynte. Morsomt fulltreff.

Stinn brakke, gamle hits og stor stemning

Enda en gang imponerte 21.000 tilskuere på en utsolgt arena. De holdt koken i milelange pølsekøer flere timer før første hopper og helt til japanske Kobayashi sneik seg forbi hjemmefavoritten Markus Eisenbichler i rennets aller siste hopp.

Og helt til slutt, østerrikerne som vant hoppuka sju år på rad, fortsetter å slite. De har ikke vinni et verdenscuprenn siden mars 2017, og i nyttårshopprennet hadde de bare to hopper ei finaleomgangen. De ble nummer 15 og 28.

Det blir kanskje ikke kjempestemning i Innsbruck.

Folkeliv på sletta i Garmisch-Partenkirchen:

3 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now