Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Kappløp med vinteren

Oppdatert: 23. sep. 2018

I mange uker har jeg fulgt Hohe Munde tett på Yr. Det ser ut til at jeg blir slått på målstreken av vinteren. Men det er ikke sikkert.

Her er vinteren kommet for alvor, og det er lett å se at Hohe Munde ikke er et frittliggende fjell, men en mektig avslutning på en fjellkjede. Bildet er tatt i Leutasch

Nesten uansett hvor du befinner deg i og rundt Seefeld så dominerer 2662 meter høye Hohe Munde horisonten. Fjelltoppen er litt pussig fordi den fra de fleste vinkler ser ut som en frittstående kjegle, et vulkanlignende fjell. Men fra lenger nord i Leutasch blir det tydelig, det er ikke en frittstående topp, det er en verdig, østlig avslutning på fjellkjeden Mieminger.

Siden du kan se Hohe Munde fra nesten overalt i Seefeld, må du vel fra toppen se nesten overalt?


Her ruver toppen av Hohe Munde bak forfattren. Herfra ser det ut som det ikke er, et fjell helt for seg selv.


Det liker jeg, og derfor har det å rusle (?) opp på Hohe Munde og beundre utsikten vært et mål. Men det må skje før vinteren kommer, det frister ikke å vase rundt i nysnø i bratthenga borti der.

Og derfor har jeg fulgt Yr tett. Lenge gikk det fint. Det har vært kuldegrader innimellom, men ikke mange og ikke lenge og de har ikke vært kombinert med nedbør. Og det har vært godt og varmt, tosifra varmegrader mange ganger. Det har sett bra ut. Helt til slutten av forrige uke.

Da viste varslet for noen dager framover plutselig blå tall. I dagevis. Mange av dem var til og med tosifra, og de var kombinert med nedbør. Med andre ord, vinteren var varsla i 2600 meters høyde, selv om den fortsatt er et stykke unna i bygda, 1400 meter lenger ned.

Men det svinger. Noen dager seinere har Yr moderert seg. Det er fortsatt mange blå tall, men de er ensifra, og innimellom er det rødt. Til og med tosifra rødt.

Det ligger an til å bli et spennende kappløp mellom meg og vinteren. Følg med.

10 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now