Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Lang dags ferd mot natt

Dagen begynte med at jeg måtte skarpe is av frontruta, fortsatte med at jeg traff et bildekk og ble avslutta med at jeg ble usedvanlig lykkelig.


Begynner med et pyntebilde fra Val Senales, hvor dalsida står i full høstfyr

Med andre ord gårsdagen, jeg begynner å få problemer med å holde følge med mitt eget tempo, ble også usedvanlig hendelsesrik.

Jeg begynner med det mest dramatiske. Det skjedde da jeg lå og cruisa på autostradaen over Po-sletta i 120, eller noe sånt. Dagen var fin, jeg hadde god tid og det var ikke noe stress.


Bilen får gjennomgå

Plutselig lå det der, kanskje 30 meter foran meg. Et bildekk! Jeg aner ikke hvor det kom fra, falt det av lastebilen foran, falt det av en bil foran den igjen? Veit ikke, men det kan ikke ha ligget lenge. Det eneste jeg husker at jeg tenkte, var at jeg ikke måtte svinge: Til venstre var rail’en, og til høyre en uendelig rekke med lastebiler. Og så smalt det. Og det kom noen lyder som hørtes dyre ut. Inn til kanten. Det meste av plast, det er en del plastikkstæsj utvendig på en bil, på venstre sida var borte, eller, hang og slang. Så var det å finne fram varseltrekanten.

Kortversjonen av en lang historie: Mazda-verkstedet i Cremona hadde ikke delene som var nødvendige, men sjekka og prøvekjørte og fastslo at det ikke var noe problem å kjøre videre. Det så bare ikke noe stilig ut, bilen så ut som om den hadde kjørt rallycross. Og tapt

Men ferden gikk videre. Mer om det snart, men først starten. En påminnelse om at vinteren nærmer seg, og så i Italia. I hvert fall 2000 meter over havet. Det var et solid lag med is på frontruta. Om et halvt års tid er skrapesesongen over. Her var det ikke nødvendig å skrape, sola er så sterk at så den raskt fjerna isen.


Turistene har forlatt Gardasjøen, men sjarmen er tilbake

Siden det bare var onsdag, hadde jeg for en gangs skyld god tid, og skulle kose meg. Derfor tok jeg småveier nedover dalen. Jeg kjørte en Weinstrasse som snodde seg mellom enorme vinmarker og jeg kjørte langs hele Gardasjøen, som jeg aldri før har sett.

Og jeg fant ut hvorfor de har bygd autostradaer. Det er høye bompenger er og det er masete, men det går unna. På småveien tar det tre, kanskje fire ganger så lang tid.Derfor ble det ut på autostradaen igjen. Og så traff jeg dekket. Det tok to, tre timer med surring Cremonas industriområder. Det betyr at det snart begynte å bli mørkt. Jeg svinge av motorveien et sted hvor det sto en haug med stedsnavn, og begynte å leite.
Jeg fant et med en gang, rett ved avkjøringa. Kom inn i en resepsjon hvor det bare var et svakt lys over inngangsdøra og et ganske grelt lys fra en TV som sto veldig høyt på. I en skinnstol satt en gubbe som ikke heva et øyelokk da jeg kom inn. Så kom sønnen (?), i samme slags joggedress som faren (?) og forsikra at de hadde rom, mat og wi-fi. Men han ante ikke hva det kosta, og så forsvant han. Og det gjorde jeg og. Han for å spørre noen om prisen, jeg for å finne et annet sted å bo.

Kanskje en tabbe av meg. For etter en time stadig mer desperat leiting på stappmørke landeveier, og etter å ha spurt på tre, fire steder hvor jeg kunne finne et herberge uten å få vettuge svar, begynte jeg å bli desperat. Klokka hadde passert 21 da det plutselig lyste et hotellskilt opp i natten. Det var som å komme til himmelen. Det var nytt og moderne og hadde lys i resepsjonen, varm mat i restauranten og bare to andre gjester tror jeg. I dagslys ser det ut som om ferden endte i et industriområde utafor noe som heter Pavia. Aner ikke hva det er, eller hvor det er. Sånn er det å kjøre på GPS, du finner fram, men aner ikke hvor du er.


Og, snipp snapp…, så fikk det eventyret en lykkelig slutt.

I dag er det klart for et nytt.


Onsdagens vakreste syn, et hotell. Midt i svarte natta akurat i det jeg forbereda meg på å sove i bilen. JIPPI

[SEK1]

6 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now