Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Løypa er for alle

Sannsynligvis er det ingen steder i hele verden hvor det er større nivåforskjell på langrennsløperne enn i Seefeld akkurat nå.


Rivender russisk spurtoppgjør på det som om to måneder er VM-oppløpet. Klart tap for Bessmertnykh i denne runden.

I rasende fart kommer Alexandr Bessmertnykh, som har vært på pallen i verdenscupen en håndfull ganger og har både OL- og VM-medalje i stafett, og en lagkamerat i en forrykende stakeduell. Like før de er fremme hos treneren, tar de igjen familien Kohl fra Düsseldorf. Den er på sin årlige skiferieuke og er langt unna alle seierspaller. Men de koser seg på ski under alpesola i samme spor som VM-håpene.


Familien Kohl, som var ute og nøt skiføret og alpesola, "rammes" om få sekunder av to russiske raketter som kommer fykende og svinger seg elegant innimellom. Men det gikk fint, alle var like blide og fornøyde.

Russerne, som går på ski noe oftere, har full kontroll og svinger seg i full fart elegant mellom familiemedlemmene fra Düsseldorf som på sin side får seg et lite sjokk da de russiske hurtigtogene kommer susende bakfra. Men det gikk fort over, og alle var like blide.

Sånn er det i Seefeld akkurat nå. Mer og mer av løypenettet til VM er i ferd med å bli ferdigstilt og åpna. Nesten alle de 30 snøkanonene er flytta vekk fra det store stadionområdet og ut i skogen.

Bak solbrillene er Alexandr Bessmertnykh strålende fornøyd med forholdene i VM-byen

Og det stadig lengre løypenettet brukes flittig. Massevis av folk er ute og går i det fine vinterværet.

I tillegg til en del russere er svenske, tyske og japanske VM-håp på plass blant stadig flere juleturister som begynner å innta byen, og som holder veldig forskjellig nivå.

Og alle, både VM-håp og juleturister, oppfører seg som om de var i Kardemommeby, de er blide og viser hensyn.

- Gut, sier en bild Bessmertnykh bak solbrillene om været, forholdene og løypa. Han synes ikke at VM-løypa er for lett: – Med bakken opp til hoppbakken så er den tøff nok.

For familien Kohl - og for veldig mange av oss andre - er løypa helt grei også uten akkurat den bakken.

5 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now