Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Klæbos vellykkede sjokkbrekk

Blant forbrytere kalles det Johannes Høsflot Klæbo drev med i Davos på lørdag, for sjokkbrekk. Det handler om å komme fort inn, grabbe byttet og trekke seg fort ut. Klæbo stakk av med sin 15.verdenscupseier -den første i denne sesongen.


Johannes Høsflot Klæbo var i fjorårsform da han holdt alle konkurrenter bak seg for første gang i denne verdenscupsesongen.

Davos

Sent fredag kveld sjekket Johannes Høsflot Klæbo og de andre norske sprinterne inn på et hotell i Landquart, 600 meter over havet. De kom så sent at det bare var å gå til sengs.

Lørdag morgen kjørte de 40 minutter opp de tusen høydemeterne til Davos, gikk renn, grabbet seieren og dro ned igjen.

Same procedure…

- For meg fungerte det bra denne gangen. Jeg gjorde det på samme måte i fjor, og da gikk det like bra. Men om det er den eneste måten å gjøre det på, det vet jeg ikke. Jeg tror kanskje ikke det hadde holdt hvis jeg også skulle gått et renn i morgen.

«Ikke opplegget som felte jentene»

De fleste langrennsjentene hadde ligget i Davos og trent en ukes tid før lørdagens sprintrenn. Det ikke så bra, ingen av dem var i finalen eller blant de åtte beste.

- Det er skuffende og vi har underprestert i forhold til målsetningen om å ha to i finalen og en på pallen, sa trener Ole Morten Iversen.

- Men jeg tror ikke det skyldes opplegget. Vi er svekket fordi Maiken er litt redusert etter en infeksjon, og så var vi litt uheldige. Det er ikke mer som skal til.

Klæbo som i fjor

Men tilbake til Klæbo som ser ut til å gjort unna uflaksen for en stund – og som ikke vil snakke mer om bilulykken har var involvert i på onsdag:

- Jeg har sagt det jeg skal si om den. Men det var veldig godt endelig å få en seier, sa Klæbo som så ut til å være i fjorårsformen i solskinnet i Davos. Han vant prologen og han var best og hadde full kontroll i alle sine heat.

- Godt å få vist at jeg kan

- Etter to helger med litt trøbbel gjør det godt å få vist at jeg kan, og å være tilbake på toppen igjen, sier vinneren som oppsummerte følelsen sånn: - Det artigste jeg vet, er å vinne langrenn. Og det verste jeg vet, er å ikke vinne langrenn.

- Har du vært bekymret ettersom sesongens første verdenscupseier har latt vente på seg?

- Egentlig ikke. Jeg har følt at formen har vært god, og i Kuusamo var det bare en tabbe som gjorde at jeg ikke vant. Det har vært noen små marginer som ikke har vært på min side.

- Det er ikke alltid sånt gir seg så fort?

- Jeg tror jeg har kommet ut av det nå, smiler Klæbo som nå skal hjem og snakke med morfar og trener Arild Monsen om hva han skal gjøre resten av sesongen.


Davos viste seg fra sin aller flotteste side da byen for 45. år på rad arrangerte førjulsrenn

Trivelig jul

Og så skal han feire en trivelig jul.

- Ja, nå har jeg tror på at det blir det også for de rundt meg, sier Klæbo som innrømmer at han ikke har vært så lett å være i hus med de siste ukene.

- Nei, etter som det er blitt litt mye stang ut, har det gått ut over humøret mitt. Det har igjen gått ut over mine nærmeste, jeg har ikke vært så god å være i hus med. Nå blir det bedre, lover han.

Neppe Tour de Ski

Noe av juleferien skal brukes til nøye vurderinger. På den ene siden er det å gå skirenn det morsomste han vet og han har veldig lyst til å prøve seg på Tour de Ski. På den annen side er det ikke som kan bli morsommere i vinter enn å vinne VM-renn i Seefeld. Kan de to sakene forenes, eller må noe ofres?

- Det skal vi snakke om og vurdere, sier Klæbo som ikke vet hvor de vil falle ned: - Men de to siste årene har jeg stått over Tour de Ski, og det har gått ganske bra…

PS

Men Johannes Høsflot Klæbo har flere jern i ilden. Lørdag ville han ikke si noe om hva han skal gjøre sammen med Kygo: - Jeg skal ikke synge. Mer vil jeg ikke si før jeg offentliggjør noe på mandag.

12 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now