Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Kjempeluksus - eller luksuskjempe - midt i svarte skauen

Fire kvister deler seg…. – så er det ikke Nøtteliten som titter fram. Snarere tvert imot, plutselig ligger kjempehotellet Interalpen foran meg. Midt i skauen.


Du er langt inni skogen. Så, plutselig, ligger kjempehotellet der

På en kolle flere kilometer fra nærmeste hus, ligger det som da det sto ferdig, i 1985 var det største hotellet i Alpene. Det beholdt posisjonen i 20 år med 600 senger i nesten tre hundre rom fordelt på tre fløyer i en slags tretakket stjerne i opptil åtte etasjer over bakken.

På en dannet måte bes vi som ikke har noe der å gjøre, om å holde oss unna hotellet slik at de som har noe der å gjøre kan få ro og avkobling til å hente seg inn.

Hva som er mer uvisst, er hva som er under bakken. Angivelig skal det under hotellet være lokaler som den tyske regjeringa skal rømme til hvis det blir krise. Men det er et rykte som det selvfølgelig er umulig å få bekrefta.

Men hvordan var det mulig å få tillatelse til å sette opp et slikt kjempebygg midt i skauen? En ting er at de kanskje har et annet forhold til uberørt natur i Alpene enn hjemme i Norge, her er det lite av den slags. Du er sjelden langt fra et heisanlegg, en vei eller ei hytte. «En annen ting er at det hjelper å være rik nok», sier min husvert.

Og nok penger hadde tyske Hans Liebherr. Er det noe kjent med navnet, så har du kanskje sett det på ei kran i nærheten. Liebherr grunnla på 1950-tallet et firma som driver med den slags, og som har vokst seg stort. Det har 44.000 ansatte i hele verden, omsetter for hundre milliarder kroner og driver også med hoteller. Deriblant et digert hotell på en kolle i Østerrike. Selv om det er kjempedigert, hver av de tre sidene er hundre meter lange, og ligger høyt og er opptil åtte etasjer høyt, så gjør det overraskende lite av seg. Du ser det knapt før du kommer ut av skauen og møter parken som omkranser hotellet og som igjen omkranses av en enorm utsikt over alpetopper så langt øyet kan se.

Utsikten er like imponerende i alle retninger:

- da det sto ferdig, var det med sine 600 senger det største hotellet i Alpene. Den posisjonen hadde det i 20 år.

- det har rundt 240 ansatte og omsetter for like mange millioner kroner i året.

- det var det første hotellet i Østerrike med graderingen 5 stjerner Superior

- det hadde i 2002 Europas største spa/wellnessanlegg på 5600 kvadratmeter, på størrelse med en litt liten fotballbane. I dag er det langt fra nok til en topplassering.

- det har husa Bilderberg-konferansen, en konferanse som samler topper fra mange samfunnsområder fra hele verden og som det knytter seg mange myter til. Noen mener den er en hemmelig verdensregjering.

Nærmeste nabo,rett over dalen,er 2600 meter høye Hohe Munde

Da jeg kom syklende, var betjeningen i full gang med å gjøre hotellet klart etter 14 dagers høstferie. Vi kom ikke inn, men ifølge wikipedia.de skal interiøret være i tirolsk bondehus-stil med alt som finnes av moderne teknikk og teknologi.

Et raskt søk på hotels.com viste at jeg i slutten av november kunne få et dobbeltrom for 4735 kroner døgnet med frokost, og det er et kupp. Skulle vi flytte inn lille julaften så ville det koste 7824 kroner og i nyttårshelgen var det ingen rom igjen.


14 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now