Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Johaug: - Overrasket over at jeg er så god

Oppdatert: 17. des. 2018

Therese Johaug gikk i Davos inn til sin femte strake verdenscupseier. Hun er selv den som fremstår som mest overrasket over at hun har vært så suveren i comebacket. Hun har vinni alle distanserenn hun har stilt opp i.


Therese Johaug i en klasse for seg igjen. Her ligger Ebba Andersson (til v.) og Nathalie von Sienbenthal strødd, mens Johaug går stående i mål.

Davos

- Jeg har sett på trening hvilket nivå hun holder, så jeg er ikke overrasket over at Therese har kommet så sterkt tilbake, sa Ingvild Flugstad Østberg. Hun var nærmest suverene Johaug, og avstanden var søndag bare 12 sekunder.

Flere nærmer seg

- Ja, jeg må passe meg. De andre kommer nærmere. Det drar seg til og bli tøffere. I dag var både Ingvild og Pärmakoski farlige nær, syntes Therese. Og Ingvild var enig:

- På Beitostølen var avstanden nesten et minutt, så dette var bra for meg, syntes Ingvild som ennå har to måneder på seg til VM i Seefeld. Og 12 sekunder på to måneder er ikke så mye.

- Det blir ikke lett, men det er fullt mulig. Det er ingen som er uovervinnelige, sier Ingvild.

Mer enn form

Og Therese er enig, selv om hun så langt i sesongen har sett ganske uovervinnelig ut.

- Jeg er overrasket over at det har gått så bra og at jeg har vært så god.

- Hvorfor det?

- Jeg visste før sesongen begynte at formen er god, men det er mye annet som skal klaffe for at du kan vinne skirenn. Hodet og kroppen må være på plass. Det var jeg ikke så sikker på at de var etter to års pause, men det har gått over all forventning.

- Har du noen gang vært bedre enn nå?

- Vanskelig å sammenligne, det må eventuelt ha vært for tre år siden, da var jeg også skarp på denne tida.

Godt for formen å ikke gå renn?

Så forsvant hun ut av sporten på grunn av den ulykksalige sårsalven. I to år måtte hun nøye seg med bare å trene, og ikke få gå et eneste renn. Kjedelig selvfølgelig, men har det vært godt for formen?

- Kanskje. Konkurranser river jo ned det vi bygger opp på trening. På den andre siden er det mange som trenger konkurranser for å komme i form. Jeg vet ikke. Jeg klarte å holde motivasjonen oppe og kom ut av den perioden i god form. Men jeg mistet jo konkurransetrening, sier Therese som sammen med Ingvild skal ligge på juleferie i praktfulle vinter-Davos fram til onsdag.


Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg skal kose seg noen dager i Davos mens de tenker over livet. Det blir nok litt trening også.

Tenkepause i Davos

- Vi skal drikke kaffe på senga og kose oss, sier Therese. – Og så skal vi tenker over framtida.

Litt trening blir det nok også for de to som begge hevder at de er usikre på om de skal gå Tour de Ski. Therese fremstår kanskje som mest skeptisk. VM er viktigst for henne.

- Etter at jeg har mistet to mesterskap, er jeg veldig tent på å gå i Seefeld. Jeg legger ikke skjul på at jeg drømmer om en medalje der.

Så skal hun bruke de nærmeste dagene til å grunne på hvordan en tøff Tour de Ski påvirker mulighetene for å vinne medaljer i Seefeld en drøy måned senere.

- Selv om jeg håper å spisse formen enda litt til VM, så kan det hende at den er så god at den ikke vil ha godt av å gå Tour de Ski, sier Therese.

Det ser i hvert fall ikke ut til at hun trenger den for å gå seg i form!

PS

Ragnhild Haga helte litt kaldt vann i blodet til de som gledet seg over at avstanden til Therese har minket. - Det skulle bare mangle. Om det er noe sted vi skal være nær henne i vinter, så er det her. Løypa passer ikke henne, det er ikke nok bakker.

Til å gå i ei løype som ikke passer, klarte Johaug seg godt.

11 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now