Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Johaug fikk rett – «Plassen» tok feil

- Det er ikke så lett som det ser ut. Det er beintøft der ute, det er ikke bare å hente gullmedaljer, har Therese Johaug messa siden før VM begynte. Tirsdagen viste at det er helt sant.

Å hale i land Seefeld-gull nummer to ble akkurat så tøft som Therese Johaug forsøkte å fortelle oss på forhånd.

Johaugs messing om at det ikke er så lett som det ser ut å slå alle andre med et minutt, er blitt møtt med overbærenhet. Vu har vel alle gjennomskua det som forsøk på å snakke ned et voldsomt favorittstempel.

Kanskje var det det. Men uansett så hadde hun mer rett enn hennes tidligere trener, Pål Gunnar Mikkelsplass, som til Tarzan Media sa at han trodde hun kom til å være enda mer overlegen på 10 kilometeren enn hun hadde vært på skiathlon, for nå hadde ikke konkurrentene fordel av å gå sammen. Med individuell start er alle stort sett like alene i løypa.

Så gikk det ikke sånn. Det gikk ikke sånn i det hele tatt.

Johaug var nesten like overlegen som hun pleier å være i forhold til de fleste, hun vant med et drøyt halvminutt til Ingvild Flugstad Østberg og Krista Parmakoski, og over et minutt til alle andre. Men den 19 år gamle svenske juniorverdensmesteren, Frida Karlsson, slet hun med. Etter sju kilometer passerte hun bare drøyt fire sekunder foran.

Svenske medier tror ikke det tar lang tid før Therese Johaug må vike til fordel for Frida Karlsson (til v.). Kanskje vil også Ingvild Flugstad Østberg ha et ord med i laget.

Svenske medier mener det bare er spørsmål om tid, kort tid, før hun vipper Therese av tronen.

Men Therese gir seg ikke så lett.

- Sekunderingen vekka en liten djevel i meg som sa at «det her skal jeg ta», sa Therese som var «veldig stolt av at det var i de lette partiene inn mot stadion jeg klarte å gå fra Frida med noen sekunder.»

Til slutt var hun 12,2 sekunder foran i mål. Og det var en seier som smakte bedre enn parademarsjen på lørdag.

- Absolutt. I dag var det et jevnt og spennende løp som tvang meg til å gå langt ned i kjelleren for å ta hjem seieren. Det liker jeg.

- Er det ikke best å slippe å nedi der?

- Nei!

6 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now