Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Jeg var ikke så tøff da jeg skulle ha med meg sykkelen ned her (det er mye brattere enn det ser ut)

Østerrike er et veldig bratt land. I dag merka jeg det på kroppen igjen.


Dette er nummeret før stup og jeg hadde slitne, glatte joggesko og skulle lirke med meg sykkelen ned her. Skummelt. Jeg vurderte ikke å sette meg på.

Jeg hadde finni meg ei sykkelrute som jeg trudde var fin. Den kryssa en ås, men det så ikke så gæærnt ut.

Det var det.

Etter ei fin mil inn i vakre Leutasch kom jeg til bånn av bakken. Det tok ikke så lang tid før jeg måtte gi opp å sykle og måtte begynne å trille. Det skjer stadig i dette bratte landet, så nå er det ikke flaut lenger.

Etterpå var det enda mindre flaut, da så jeg at det var 380 meter stigning på tre kilometer, 160 meter på den verste kilometeren. Det er mye, og jeg var sjanseløs. Men jeg var ikke redd.

Det var jeg da jeg skulle ned på andre sida. Opp var det en ganske fin traktorvei opp til ei hytte. Det var det også nedover. I kanskje hundre meter. Der var det ikke lenger vei. Og det skjønner jeg, hvordan lage vei i det stupet?

Det var et smalt tråkk som bukta seg i hårnålssvinger ned ei stupbratt åsside. Noen steder lurte jeg seriøst på hvordan jeg skulle få med meg sykkelen ned. Det gikk på et vis, men moro var det ikke. Ikke før jeg var nede.

Jeg tok noen bilder, men de er ikke i nærheten av å vise hvor bratt det egentlig er.

Noen steder i lia så jeg spor etter bremsende sykkeldekk. Jeg trur det var en annen som trilla sykkelen, men jeg er ikke sikker.

På bilder og videoer har jeg sett nok av gærninger som sykler der det ikke går an, men krøtterstia jeg gikk, trur jeg var i overkant også for dem.

Puh det var godt å komme ned på flatlandet, selv om det var nok bakker der også på veien hjem. Men det var normale bakker


Her kan du lese om en fyr jeg møtte en gang. Han var hyggelig, og virka helt normal. Men det er bare til han får tak i en sykkel. Da er han klin gæærn.

https://www.aftenposten.no/100Sport/sykkel/Ingen-har-gjort-dette-for-Eirik-26---Det-var-ikke-sa-vanskelig-2456b.html

10 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now