Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

- Jeg trur jeg blir bedre av å legge press på meg sjøl

For et år siden ble Maren Lundby olympisk mester i hopping. Da satte hun seg et nytt mål, å bli verdensmester i Seefeld. Det har hun fortalt hele verden. Er det smart?

Maren Lundby har lagt lista høyt for å presse seg sjøl til å¨bli bedre. Det funka, hun klarte akkurat å svinge seg over. Hun ble på en måte verdensmester med 0,5 poeng å gå på. Det er lite, men nok.

Veldig mange idrettsutøvere legger mye ressurser i å snakke seg ned. Det virker som om de er redde for fallhøyden og de er veldig av å snakke mye om hvor mange som er gode og hvor mange tilfeldigheter som kan slo inn at de slett ikke er favoritter.

Maren er ikke der.

- Nei, jeg sier det som det er, målet mitt har vært å bli verdensmester. Det legger et ekstra press på meg, og det liker jeg. Jeg trur det også skjerper meg og får meg til å prestere bedre, sier Maren.

Hun nådde målet sitt, med minst mulig margin. Tyske Katharina Althaus endte 0,5 poeng bak i en bakke hvor hopperne får to poeng for hver meter.

- Det var fryktelig å vente på resultatet. Jeg så at jeg landa akkurat på den grønne streken, og skjønte at det var veldig jevnt. Da var det herlig å se at det holdt, sier Maren som ble overfalt av de tre andre jentene, som alle kom til finalen. De lå som en stor, glad klump på sletta.

- I går ba jeg dem om å kaste seg over meg hvis det ble gull.

- Så du har ikke bare sagt at du skal ta gull, du hadde også planlagt feiringa?

- Litt, sier Maren som fikk det ganske imellom omgangen.

- Hele dagen har vært fryktelig. Ventetida er lang og fæl,men det blir bedre jo nærmere hopprennet vi kommer.

- Pausen?

- Ja, bindingen spratt opp i det første hoppet, så det ble litt styr med hva vi skulle gjøre med. Men jeg hadde tre mann til å ordne opp, så det var egentlig ikke så ille for meg. Løsningen ble å slakke litt på bindingen,og det fungerte bra. Men det er et problem jeg har hatt flere ganger, så det må jeg gjøre noe med.

Både kvantitativt og kvalitativt har kvinnehoppinga tatt mange og lange skritt, det er blitt flere jenter som hopper bedre. Tirsdag satte Maren bakkerekord i Seefeld med 108 meter. Onsdag tangerte Althaus den. Hvor god er Maren i forhold til gutta?

- Jeg veit ikke. Vi har større fart enn dem. Teknisk er jeg på samme nivå, men de er sterkere. Jeg veit ikke hvordan jeg ville hevda meg blant dem.

-Har du lyst til å finne det ut?

- Ja, får jeg lov til å være med i et gutterenn,så er jeg klar, sier Seefelds tøffeste dame.

PS

Alle de fire norske jentene kvalifiserte seg for finaleomgangen. Tre av dem endte blant de 11 beste.

3 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now