Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Idyll med makabert minne


Enda en sykkeltur i enda et bratt dalføre i enda en solskinnsdag. En tredjedel av novem

ber er unnagjort, og det er fortsatt fullt mulig å sykle i kortbukse i 1500 meters høyde - selv om det var litt kaldt i utforkjøringer på skyggesida. Det er godt, men det er ikke sånn det skal være.


Med ryggen mot fjellene og ansiktet ut mot dalen og utsikten ligger Eppzirler Alm vinterstengt og fredfylt.

Lei finværet

Mens det regner så heftig hjemme at jeg har hørt seriøse rykter om at minst en har begynt å spikke på en ark, ligger elveleiene her nede mange steder som åpne, tørre sår i terrenget etter en tørr sommer og en enda tørrere høst.

Det er godt, men det er helt feil. Nå burde det begynne å dra seg til mot vinter, selv om det visstnok ikke er vanlig at det kommer noe snø å snakke om før – i beste fall - mye nærmere jul. For øvrig er det heller ikke så unormalt at det er lite nedbør om høsten, selv om det pleier å komme noe. Jeg begynner å bli lei finværet, og kunne godt tenke meg litt skikkelig høstvær. *I hvert fall noen timer...


Enda et bratt dalføre

Men altså, ny sykkeltur i nytt dalføre, sykkelturene går i stor grad på skogsbilveier oppover bratte dalfører. Dagens dal, fra Giessenbach og ei mil inn i Karwendelfjellene til Eppzirler Alm var ikke av de verste. Men for meg er det seigt nok med sammenhengende fem, seks prosent stigning når det krydres med en og annen kilometer hvor det stiger til over ti prosent. Jeg må innrømme at jeg kasta et langt og vått blikk etter noen som glei elegant opp drevet av el-krefter der jeg hadde gitt opp og måtte ta apostlenes hester fatt. Det er noen ute og sykler fortsatt, veldig mange har el-sykkel. Med de bakkene vi skal forsere så går det an å ha forståelse for det.

Men det er fantastisk å kunne være ute i det været, den lufta og blant de fjella uansett hva som bokstavelig talt er drivkrafta.


Skitur?

Imårra er det kanskje duka for sesongens første skitur, lørdag la de ut ei stripe med snøen som falt i fjor i Leutasch. Hvis den ikke har fordampa, så blir det kanskje en liten tur.

Makabert

Eppzirler Alm ligger både fredfylt og fint med utsikt over dalen foran og et bittelite kapell bak. Men alt er ikke idyll her heller. En makaber utskåret plakett vitner om det. Den er satt opp til minne om noen som ble tatt av ras akkurat her 30.januar 1944.
9 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now