Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Hva er det de har og ikke vi?

Hva er det tyskerne har som vi mangler? Øl er litt av svaret, men slett ikke hele svaret.


Tyskerne trur på reklamen om at det ikke finnes dårlig vær,tar på seg plastikk og et bredt smil og går for å se på hvem som skal får være med i hopprennet dagen derpå.

Garmisch-Partenkirchen

Men først, sport:

Åpningen på kapittel 2 i Hoppuka ble for nordmennene adskillig bedre enn avslutningen på kapittel 1. Fem av syv norske deltakere gjorde det (til dels vesentlig) bedre i kvalifiseringen i Garmisch-Partenkirkchen enn i rennet i Oberstdorf. Andreas Stjernen falt én plass, fra 4. til 5. og Robert Johansson fra 7. til 12, men begge ser ut til å være kapable til å henge med i toppen.

- Det kan ha litt å gjøre med at noen var preget av innledningen og mer avslappet i dag, men mest har det rett og slett med at mange liker seg mye bedre i denne bakken, mente sportssjef Clas Brede Bråthen.

Landslagstrener Aleksander Stöckl smilte litt bredere i Garmisch-Partenkirchen enn etter åpnignsrennet i Oberstdorf. Men det er 1.nyttårsdag det gjelder.

- Ved siden av at alle kvalifiserte seg, er jeg mest fornøyd med at Andreas bekreftet inntrykket fra Oberstdorf, og ser ut til å ha etablert seg i toppen. Og så var det bra at Anders Fannemel har funnet seg selv og klatret fra 33. plass i Oberstdorf til 10. her, sa en fornøyd trener, Alexander Stöckl etter rennet.

Det han glemte i farten, var at debutanten Halvor Egner Granerød var 7. lengst i kvalifiseringen med 133, meter og endte på 13. plass etter at han ikke var blant de 50 som fikk hoppe rennet i Oberstdorf. Snakk om forbedring.

Til tross for at han er 1,90 høy, og kanskje hadde rennets lengste ben.

- Litt uvant med den lave bommen, sa han etterpå.

Pølser, øl, mye folk og liv og røre gjør det gøy på hopprenn.

I en idrett hvor hver eneste søm i drakta er nøye definert, er det visstnok ingen regler for hvor høy bommen hopperne sitter på før de setter utfor, skal være. Granerød måtte krølle seg sammen, men det gjorde ikke så mye.

- Nei, for første gang på lenge hadde jeg den rette, gode følelsen og jeg har aldri gjort det bedre i verdenscupen, så det gjorde nok ikke så mye at bommen var litt lav.

Helt i toppen ble vinterens beste, japanske Kobayashi, knepent slått av Kubacki til tross for at han hadde dagens klart lengste hopp på 140 meter – 4,5 meter foran alle andre.

Og den østerrikske krisa fortsetter. Stornasjonen har ikke hatt en verdenscupvinner siden mars 2017, nyttårsaften ble deres bestemann, Daniel Huber, nummer 22. Ifølge de som holder orden på slikt, har de aldri gjort det dårligere i noen kvalifisering.

Så får vi se hvordan nyttårsfeiringa har slått ut.


Hjemmefavoritt Holger Freitag ga publikum mest valuta for pengene. Han gikk lenge rundt og delte ut autografkort, skrev autografer og stilte opp på selfier. Og vant mange hjerter på det

Hva er det de har og ikke vi?

Men bestemannspremien i Garmisch-Partenkirchen går til publikum. Ifølge arrangøren var det 10.000 som møtte opp i gråvær og et regnvær som ga seg i løpet av omgangen.

å hva det er tyskerne har som vi ikke er i nærhet av på Lillehammer eller en gang i Holmenkollen?

Øl, vil noen si. Men det blir for enkelt. Ingen går hjemmefra i regnvær for å se hvilke 50 av 70 startende hoppere som klarer å kvalifisere seg til morgendagens nyttårshopprenn fordi det er mulig å drikke øl ute i drittværet mens de venter på neste hopper. Øl kan de drikke mye varmere, tørrere og mer bekvemt hjemme og mange andre steder. Men de går altså på hopprenn godt kledd og i godt humør og skaper den folkefesten vi må se langt etter på Lillehammer og andre steder i kongeriket. Det gjorde at det ble gøy i Garmisch-Partenkirchen. Og regnet måtte gi seg - det må jo alltid det.

Ordentlig renn i dag, på NRK, etter nyttårskonserten..


5 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now