Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Her trenger du ikke fiskelykke for å få napp!

Skulle medaljefangsten gå skitt for de norske løperne i vinterens ski-VM, så er det veldig gode muligheter for annen fangst i nærheten.


Det er ikke bare idyllisk i Leutasch, det er også umulig ikke å få fisk. I hvert fall i fiskedammen.

Norge skal bo i nabodalen til Seefeld, vakre Leutasch, under VM. Det er knapt en mils vei unna VM-arenaen. Bare noen hundre meter fra det norske VM-hotellet ligger Leutascher Fischerei. Det er et oppdrettsanlegg for ørret som blant annet forsyner de lokale hotellene med ekte, kortreist Leutascher Forellen.

De selger fisk og fiskeprodukter, men for de som gidder og har tid, så satser de også stort på «selvplukk». Turister og fastboende kan komme, leie utstyr og prøve lykken i fiskedammen. Og i motsetning til på VM-stadion hvor du ikke er garantert noe som helst, så får du napp i dammen. Det kan ta litt tid, men til slutt så går en av de innfødte bokstavelig talt på kroken. Du betaler en kilopris, og har sikra verdens ferskeste middag.


Finn én feil. Av en eller annen grunn har én fisk helt annen farge enn resten av stimen.

Tusenvis av fisk svømmer rundt i forskjellige basseng lykkelig uvitende om hvilken grim skjebne som venter når de bare blir store nok. I ett av bassenget var det noen hundre ørreter som svømte rundt i flokk og følge på evig jakt etter mat formodentlig. En av dem skilte seg kraftig ut ved å være knall oransje. Kan noen forklare meg hva som har skjedd?

Sommersesongen er nå over og mye av fiskeanlegget tømmes for bann, men fisking er helårsidrett. Blir det en ordentlig vinter med is på vannet så så tilbyr Leutascher Fischerei pilking på isen. Og fisk får den som gidder vente.2 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now