Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Her skal norske langrennsløpere bo helt for seg selv i to uker

De norske langrennsløperne skal bo her, på Hotel Gerstgras, i et par uker. De er tre kilometer fra alt og alle andre. Men omgivelsene er vakre


Her, på et hotell som sikkert fint, men som ligger svært ensomt til, skal norske langrennsløpere bo i to uker. FOTO: Tarzan Media

Siden 1989 har høydeleiren i Val Senales vært et fast innslag i norske langrennsløperes sesongforberedelser. I tre uker har de bodd og trent i dalens tynne luft og oppe på dens evige snø. Hvert eneste år har nordmennene bodd i det nærmeste du kommer et sentrum i det lille dalføret på den italienske siden av grensen mot Østerrike.

Stedet heter Kurzras, ligger 2000 meter over havet og er en krøll av en liten håndfull hoteller, et par butikker og – ikke minst – dalstasjonen til gondolbanen som i et kraftig løft bringer skiløpere og andre tusen meter opp, til breen. Nordmennene har ofte vært så mange at de har leid hele det ene hotellet i Kurzras.


Kurzras, stedet hvor Norge har pleid å bo sammen med alle andre nasjoner når de er på trenginsleir i Val Senales,.

I år er det en redusert norsk tropp, som reiser på den tradisjonelle treningsleiren. Mange gjør som Johannes Høsflot Klæbo, som i fjor hadde stor suksess uten å være i høyden, og som velger samme oppskrift i år.

De som reiser, bor på et hotell som ligger helt for seg selv, tre kilometer og unna og 250 høydemeter under Kurzras hvor både russiske og finske langrennsløpere for tiden bor.


Markus Cramer er overrasket over Norgees valg. FOTO: Tarzan Media

- Hva? sier den russiske landslagtreneren Markus Cramer overrasket da Tarzan Media forteller ham om nordmennenes opplegg. – Skal de ikke bo her hvor alle andre bor? Er det fordi de gjemmer seg bort? Eller har de rett og slett vært så sent ute at de ikke har fått plass?

Det kan se ut til at det siste er nærmest sannheten. Tarzan Media har sendt spørsmålet videre til Norges sportssjef, Vidar Løfshus, og samtidig spurt om han frykter alvorlige utbrudd av brakkesyke når de skal bo to uker uten andre naboer enn noen gressende sauer.

I en SMS forklarer han det overraskende valget med at de i år er så få at ikke kunne leie hele det hotellet de pleier å leie, et annet var fullbooket og det tredje uaktuelt fordi det er all-inclusive. Spørsmålet om brakkesyke besvarer han ikke direkte, men han skriver at hotellet de i år skal bo på, er "perfekt for en liten tropp. Bra standard og vi har fått innrettet oss med møller og det hele".


Mens finner, russere og andre kan rusle tvers over veien til heisen som i et mektig løft bringer opp til masten helt øverst i bildet, og breen, må nordmennene kjøre bil i tre kilomteer. FOTO: Tarzan Media

7 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now