Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Her har de virkelig bygd stein på stein

Peillon er et sted hvor de helt bokstavelig har bygd stein på stein. Landsbyen ser ut som en blanding av Flåklypa og Romsås. Og på toppen av toppen, der troner kirka.


Fra langt unna kan du se Peillon trone der oppe på toppen av et fjell som ble en landsby. Hvis det ikke er omvendt

Fra år 700 og utover, var innbyggerne langs Middelhavets nordre kyst plaga av muslimske erobrer som kom på tokt over havet. Sicilia og nesten hele Spania ble erobra og holdt av muslimene i flere hundre år, det mektigste minnet om det, er Alhambra-festningen i Granada. Langs det som i dag er Frankrikes kyst langs Middelhavet plaga så kraftig av erobrerne at de rømte opp i fjellene, og mange steder bygde «hill-topp villages».Peillon er en av de mest spektakulære. På lang avstand ser du landsbyen som troner på toppen av fjellet. Den ligger bare 15 kilometer, en liten halvtimes kjøring fra Nice og en fem minutters helikoptertur fra Monaco, men er en helt annen verden. Her er det stille, fredelig og ganske få turister.
Det kan skyldes den fire kilometer lange bratte, smale og svingete bakken.

- Den er ikke så ille, mange bakker i dette forrevne dallandskapet innafor Nice er mye verre. Her er det til og med møteplasser, sier Romain Clavel-Millo. Han har etablert seg med en liten restaurant i ett av landsbyen hus. Han har tatt opp konkurransen med Auberge de la Madone, som siden 1946 har vært et hotell med veletablert restaurant rett utafor landsbyen.


Sammen med sin mor har Romain Clavel-Millo etablert en restaurant i ett av bolighusene i Peillon.

- Det er marked for oss begge, mener Clavel-Millo - En gang var det tre restauranter her Men det var også en gang det bodde flere hundre mennesker her. Nå bor det cirka 70 her hele året. Og så er det en del ferieboliger og et drøyt dusin boliger som er lagt ut for salg.

Men selv om utsikten er fantastisk og det historiske suset meget merkbart, er det åpenbart ikke lett å få folk til å bosette seg i den maleriske landsbyen med smale trapper og smug og veldig mange trappetrinn til de fleste boligene, for tusen år siden byde de ikke landsbyer med garasjer i kjelleren og heis rett hjem. Kommunen har forsøkt å etablere en kunstnerlandsby, men kunstnerne dro til andre jaktmarker etter kort tid.Men en spektakulær fjellandsby å besøke, det er det. Og et flott utgangspunkt for turer i Provence-fjellene. Du går visst til Monte Carlo på tre og en halv time.

Men det er også et flott sted for bare å sitte og glane. Og kanskje ta et lite glass.14 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now