Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Heftig innspurt på stengt arena

- Dessverre, her er det ingen adgang, sier høflige og blide vakten.

- Jammen..., sier Tarzan medias utsendte.

- Ikke noe jammen..., her er det stengt, arbeid pågår.

Ingen tvil, her er det stengt

Svære dingser heises på plass for TV. FOTO: Stein Erik Kirkebøen /Tarzan Media

Seefeld

På en vennlig – men meget bestemt - måte formidler den bestemte vakten det samme budskapet som ikke-så-vennlige skilt og gjerder, ingen vanlige dødlige har adgang til stadion eller VM-løypene hvor det skal konkurreres om de første medaljene på onsdag.

- Vi vet ennå ikke når vi slipper ut i løypene, men vi håper å komme ut på testområdet på stadion i ettermiddag (fredag), sier smøresjef Stein Olav Snesrud, som fredag lette etter steder å teste i Seefeld og i området hvor det norske laget bor, en mils vei unna (s. egne artikler om hotellet de bor på og i kveld på problemene smørerne står overfor er betydelige, på tarzanmedia.com).

Jobbes på spreng

På det som skal bli VM-arenaen jobbes det. Veldig mye skal på plass. Det aller meste er midlertidige konstruksjoner som skal fjernes når siste løper er i mål. Heldigvis ble reisverket til de enorme stålrørstribunen, som skal ha plass til 10.000 tilskuere inne på arenaen, reist i høst før snøen kom. Like gunstig var det at platene folket skal stå på, først ble heist på plass på tribunen i forrige uke – i mellomtiden har det falt tre meter snø som man dermed slapp å måke bort.

Det går for seg på det som fra onsdag skal være VM-arenaen.FOTO: Stein Erik Kirkebøen/Tarzan Media

Priser

Et digert telt for VIP-tilskuerne er på plass, men det er ikke noe øltelt for allmuen, det er det vel meningen at de lokale skjenkestedene skal håndtere – og det blir interessant om de har kapasitet til å ta unna. Ifølge gode, men ubekreftede kilder, har de fleste allerede justert prisene, som ikke var lave på forhånd, ytterligere opp. De samme kildene frykter at VM-prisene blir de nye prisene og at de aldri kommer tilbake til før-VM-nivå.


Skiforbundet og TV2 har i flere dager hatt digre, tomme busser stående på veien ut til stadion, mens NRK er i ferd med å bygge studio i sentrum av Seefeld.:


Gjerder

Av alt som skal på plass, er det gjerdene som gjør mest av seg. Løypene skal gjerdes inn. Utøverne skal gjerdes inn. Alle de forskjellige gruppene, sponsorer, VIP’er, vanlig publikummere, presse og sikkert enda flere, har sine områder, og de skal gjerdes inn i hver sin bås.

Og så er det TV. Enormt med TV-installasjoner. Studio her, studio der, kameratårn og kabler. Utrolig mange kilometer kabler som skal strekkes for at TV-bildene skal komme ut til verden, men også for tidtaking og andre tekniske installasjoner.

Her skal premieutdelingene holdes, langs veien mellom sentrum og stadion. FOTO: Stein Erik Kirkebøen

Og mens alt legges til rette for at tilskuere og TV-seere skal får se verdens beste skiløpere konkurrere, må noen av verdens dårligste skiløpere, busses et kvarters tid ut i skogen og opp i åsen. Akkurat der hvor det nå rigges, går vanligvis den mest brukte skiløypa ut av Seefeld og der holder vanligvis flere skiskoler på med å lære kundene langrennssportens hemmelige triks. De må flytte til skogs en måneds tid. Først 8.mars kan de flytte tilbake, da skal alle spor etter VM ifølge planen være slettet, og nye skispor kjørt opp der hvor arrangøren håper det store VM-livet skal utspille seg.

Det skal ikke skje ute i skogen, men ifølge planen på den 1,5 km lange veien (The Nordic Mile) fra jernbanestasjonen, gjennom det bittelille sentrumet, over det som vanligvis er skiskoleområdet og ut til stadion.

Onsdag vet vi litt om hvordan det fungerer.

1 visning0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now