Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Han har nådd Målet, og slått fatter'n

Andreas Stjernen har valgt å gå i skisporene til faren, Hroar. Det har aldri plaget ham.


Etter en tung og treg start på sesongen, er Andreas Stjernen, sønn av sin far, kommet i siget. Torsdag ble han nummer ti i kvalifiseringa i Innsbruck og fredag skal han fortsette å kjempe om hoppukeseieren Slaget er ikke helt tapt.

Innsbruck

Det er mange idrettsutøvere som har valgt å gå i fotsporene til en av foreldrene. Hvis faren eller moren har væt en utøver på øverste hylle kan det være en belastning for avkommet. Gjør barnet det godt, får hen høre at «det er ikke noe rart med en så god mor», og hvis det skulle gå dårlig, så blir beskjeden: «rart at du gjør det så dårlig som har en far som var så god». De slipper aldri å bli vurdert opp mot opphavet.

- Motiverende å kjempe mot Fatter’n

- Det er selvfølgelig mange som har nevnt at jeg sønn til faren min, og at han var en god hopper i sin tid, men det har aldri plaget meg. Tvert imot så har det vært motiverende å kjempe mot fatter’n, og prøve å gjøre det bedre enn han gjorde i sin tid. Og den kampen har jeg vunnet, jeg har slått fatter’n, sier Andreas Stjernen (30). Han har både OL- og VM-gull for lag, og det er noe av det faren ikke kan vise til.

Men selv om det store målet, å bli best i familien, er nådd, har unge Stjernen ingen planer om å gi seg.

Tyngre å reise bort etter å ha fått barn

- Nei, jeg synes at det er veldig moro å reise rundt og hoppe på ski. Og så har jeg fortsatt troen på at jeg kan gjøre det bra. Men jeg merker jo at det er sliter mer å reise rundt med hoppskiene etter at jeg for halvannet år siden ble far, sier Norges bestemann i hoppuka. Og den eneste som har snev av et håp om å vinne Hoppuka.

- Jeg ligger på 4. plass, og har tredjeplassen innen rekkevidde. Opp til de to første er det 23 og 25 poeng, og det er mye. Men det er to renn igjen, og mye kan skje.

- Og selv om årets ener, Ruoyu Kobayashi, virker ganske overlegen med seier i seks av de ni verdenscuprennene han har deltatt i, så er han ikke så langt foran?

- I Oberstdorf var det bare fire poeng, noe mer i nyttårsrennet. Avstanden er ikke så stor, men forskjellen er at han er så utrolig stabil og sjelden gjør feil.

Stusslig sesongstart

Sånn er det ikke med Stjernen. Starten på sesongen var rett og slett stusslig med plasseringene 35, 42 og 50 i de tre første verdenscuprennene.

- Da var det ikke noen vits i å konkurrere lenger, så da dro jeg hjem. Når du kommer ut av det, er det bedre å ta en pause, koble ut og trene i fred og ro enn å fortsette å konkurrere.

Og det hjalp i den grad at han halvveis i Hoppuka er på et slags skuddhold av topplasseringen.

- Jeg har alltid lyst til å vinne, og selv om det virker langt fram akkurat nå, så kan mye skje på de to siste rennene, sier Andreas Stjernen.

Og skulle han lykkes, så vil han enda klarer bli den største stjernen i

5 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now