Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Go'morgen Seefeld: Hvor lenger orker vi? Hvor lenge gidder de?

En ny fantastisk langrennsdag i Seefeld på lørdag. I hvert fall for nordmenn.

Jeg veit ikke hva som var morsomst og mest rørende, Røthes seier eller Johaugs?

Under premieutdelinga klarte norske supportere til og med å erobre Seefelds fremste landemerke, Seekirchl. Men flagget ble raskt borte.

Om jeg er usikker på hvilken seier som smakte meg best, så er jeg sikker på hvilket løp jeg synes var morsomst, det var ikke det som ble avgjort da lagvenninnene slapp etter fem minutter, men det som ble avgjort på målstreken.

Nok?

Men selv om det er moro med norsk gull – for oss - synes jeg allerede på VM-dag tre at det begynner å bli nok. De suverene norske løperne har tatt fire av fire gull og 7 av 12 medaljer. Tør ikke tenke på hva den delen av verden som ikke er født med ski på beina synes. Men jeg fikk en pekepinn på det østerrikske svaret på Dagsrevyen. Sporten der hadde et VM-innslag om hopping, men nevnte ikke at det var arrangert to VM-langrenn i landet med ett ord.

Gosj, det hadde vært gøy med en god langrennsløper fra Polen eller Tyskland. Én!

VM har begynt som det pleier for Norge; langrennsløperne gjør reint bord mens hoppere og kombinertløpere sliter. Men i dag kan det endre seg.

Lagkonkurranser

Søndag er den store lagdagen, med sprintstafetter i langrenn og lagkonkurranser i både hopp og kombinert. Og i både hopp og kombinert gjør Norge det bedre i lagkonkurranser enn i de individuelle. Kanskje fordi vi har størst bredde?

Det var til VM i Oslo 1982 en eller annen luring fant ut at hopp – å fly aleine gjennom lufta er det mest individuelle jeg kan tenke meg – også er en lagidrett. Da kom lagkonkurranser i hopp og kombinert på programmet for første gang. Langrennstafett kom inn allerede i 1934 - mot Norges vilje, selvfølgelig.

Siden 1982 har det tatt av, i Seefeld er ni av 22 øvelser lagøvelser. Lagkonkurranser er siste nytt, den kom på programmet for tre uker siden.

Norge gjør det best i lagkonkurranser

Og det er, som nevnt, bra for skinasjon nummer én. Mest tydelig i kombinert. Siden årtusenskiftet har vi der vunnet 14 medaljer i 18 lagkonkurranser mens det bare er blitt elleve medaljer på 30 individuelle renn. Mens vi har tatt medalje i nesten hver eneste lagkonkurranse, så har vi bare gjort det i hvert tredje individuelle renn.

Skal vi håpe på hoppere og kombinertløpere i dag, og i tillegg driste oss til å håpe at noen kan gi langrennsløperne våre snev av konkurranse?

7 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now