Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Fra solseng til seierspall?

I et forsøk på å finne igjen go’formen fra i høst, valgte Ragnhild Haga en litt spesiell VM-oppladning. På ei solseng på Gran Canaria.

Trener Ole Morten Iversen spiller ut sitt siste VM-kort, Ragnhild Haga på tremila. Til tross for en fantastisk stafettetappe i OL i fjor, ble hun ikke vurdert foran årets stafett: - Jeg har ikke tru på å sende en løper som ikke har gått noe før i mesterskapet rett ut i en stafett, sa trener Iversen.

Seefeld

Omsider en VM-dag hvor sydvest er mer relevant enn solkrem. Tunge skyer glir innover Seefeld i morgentimene, og varselet sier at de utover dagen skal slippe fra seg noe som kan bli en ulekker blanding av vann og snø

Men Ragnhild Haga smiler alene på fredagens pressetreff. De andre som skal gå, har fra fri og slipper en halvtime med media fordi de gikk stafett i går.

- Jeg aner ikke hvor jeg står, men føler at kroppen er bedre enn den var under NM. Jeg trur jeg kan kjempe høyt oppe på tremila, det er derfor jeg går, men har ikke noe resultatmål, sier OL-mester Ragnhild Haga.

Og nettopp OL-gullet kan ha skapt problemer for henne denne vinteren.

Ragnhild Haga har kanskje gått i den klassiske fella, og har villet for mye etter suksessen i OL i fjor. Nå føler hun seg bedre, og er spent på hvor hun står. Svaret får hun på lørdag.

- Det begynte så fint, i høst var formen god. Men utover vinteren ble det tyngre og verre. Kanskje jeg var for ivrig etter å følge opp, og ville for mye? Jeg veit ikke, jeg skal evaluere, og forhåpentligvis lære, når sesongen er over, sier Haga.

Verst var det under NM, for fire uker siden hvor OL-mesteren måtte nøye seg med 8. og 9. plass.

- Da samboeren (Øyvind Gløersen) forslo at vi skulle ta ferien som var planlagt etter sesongen med en gang, og dra til Gran Canaria, så sa jeg ja. Vi var en uke sammen med pensjonister der. Bortsett fra to joggeturer lå jeg med bena høyt på ei solseng.

- Er det bra oppladning for ei tremil i VM?

- Kanskje det var det jeg trengte? Etterpå har jeg vært på Sjusjøen og gått på ski. Kroppen kjennes bedre ut enn for en måned siden, men jeg er spent, og vet ikke hvor jeg står i forhold til de andre, sier Ragnhild som kom til VM-byen på tirsdag.

- Hvordan har det vært å følge lagvenninnene på TV fra langt borte?

- Overraskende lett. Men jeg er blitt rørt nesten hver eneste dag.

Kanskje er det hennes tur til å røre folket på lørdag?

PS

De tre andre på laget: Therese Johaug, Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

9 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now