Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

- Fotball er ikke matematikk. Vi kan slå City!

For 26 år siden spilte Hoffenheim i Kreisliga A, på 8.nivå i tysk fotball. I kveld klubben i mot Manchester City i kamp to i gruppespillet til Mesterligaen.

(Nederst i artikkelen kan du se noen bilder som illustrerer at Hoffenheim ikke er mye mer enn et veikryss med en flott fotballarena - 7 km unna).


Uansett hvordan det går, i kv eld blir det en høytidsstund for hard-core-fansen til Hoffenheim som er samlet i Südkurve

Sinsheim

- Fotball er ikke matematikk, sier Håvard Nordtveit etter å ha sittet på tribunen og sett lagkameratene serie-tape på hjemmebane for første gang siden januar. Etter syv seire og to uavgjorte kamper ble det 1-2 tap for Leipzig i en jevn og sjanserik kamp på lørdag.

Misser på sjansene

- Vi har slitt med det samme i hele høst, vi produserer sjanser, men vi klarer ikke å omsette dem i mål, sier Nordtveit. Han satt på tribunen på grunn av en liten hamstringskade som han har slitt med i en drøy uke. Han var en av fem spillere som var ute med skade.

- Jeg hadde et håp, og testet meg før kampen i dag, men jeg var ikke bra nok. Jeg er helt sikkert spilleklar på tirsdag, forsikret Nordtveit etter kampen på lørdag.

Tapet betyr at vårens tabelltreer nå er helt nede på 10. plass på tabellen etter å ha vunnet bare to av de seks første kampene. Hadde fotball vært matematikk, ville tyskerne ikke hatt en mulighet mot tabellederen i Premier League, Manchester City, som de fleste holder som den største favoritten til å vinne Champions League denne sesongen.


Selv om de færreste nordmenn har hørt om Hoffenheim, har Håvard Nortdtveit trua på at de skal kalre å ryste selveste Manchester City. Når Lyon kunne, kan Hoffenheim!

Har trua

Men fotball minner mye mer om religion enn om matematikk, og da passer det bra at Nordtveit forsikrer at han har trua. – Det har vi alle sammen, vi har trua på at vi kan slå Manchester City. De er gode, vi må være litt heldige og så må vi få bedre uttelling på sjansene.

City fikk en dårlig start i Champions League. Laget tapte for Lyon i åpningskampen på hjemmebane i første runde. Det betyr at det er et Manchester-lag under press, ett lag som ikke tåler et tap til, som kommer til Hoffenheim tirsdag. Nordtveit har ingen angst, og velger å tolke City-tapet positivt: - City er store og gode, på papiret bedre enn oss og favoritt i vår gruppe. Lyon er langt mindre skremmende og mer på vårt nivå. At de kan slå City i Manchester, viser at vi har muligheten til å slå dem her. Derfor har vi trua.

For mye å gape over?

Hoffenheims har hatt en skuffende åpningen i Bundesliga, skyldes det at det fokuseres for mye på Champions League?

- Jeg vet ikke. Det er klart at det er stort for klubben å debutere i det aller fineste selskapet. Det er også klart at vi har et hardt kjør i en periode nå, med fem kamper på to uker. Det er både fysisk og mentalt en tøff øvelse som vi ikke er vant til å takle på samme måte som Bayern München og Manchester City som hver eneste sesong spiller Mesterliga i tillegg til hjemlig cup og serie, sier Nordtveit som, ikke vet om det er grunnen til at laget sliter med å omsette sjanser i mål og derfor har hatt en litt skuffende poenghøst.

- Det kan også ha med skadene å gjøre og det kan være naturlige svingninger, også i fjor hadde vi dårlige perioder innimellom.

- Uflaks?

- Det snakker vi ikke om. Vi er opptatt av å gjøre noe med det vi kan gjøre noe med.

Fest uansett

Uansett blir det fest på tirsdag i forbindelse med klubbens største og viktigste kamp noensinne. I Hoffenheim bor det 3300 innbyggere. Arenaen ligger i den nærmeste byen, Sinsheim fire kilometer unna hvor det bor det 30.000. Tirsdag klokken 12 stenger Sinsheim. Da åpner ølkranene og musikken begynner. Den aller første hjemmekampen i Champions League skal feires.

Hvor festlig det blir på banen er mer uvisst.

- Jeg vet ikke hva trener og analyseapparatet kommer til. Vanligvis er vi kjent for å gå tøft ut og presse høyt. Jeg vet ikke om de våger å gjøre det mot City, det kan bli tungt utover i kampen og i verste fall koste dyrt på slutten, eller om de velger å ligge lavere og satse på kontringer.

- Har du og lagkameratene et ord med i laget?

- Nei vi har ikke noe allmøte, treneren bestemmer, men han snakker med de som sitter og analyserer styrker og svakheter ved begge lag. Vi har et ganske stort apparat i ryggen, smiler Nordtveit.

Historisk

I åpningskampen i Ch


ampions League, borte mot Shaktar Donetsk, var Hoffenheim best. Tyskerne måtte nøye seg med 2-2 og ett poeng. Klubbens første, historiske mål i kampen - og i Champions League - scoret Håvard Nordtveit da han headet inn et hjørnespark. Får han spille på tirsdag, kan han bli enda mer historisk.

- Det er klart at det hadde vært ganske stort å score også i den første hjemmekampen, sier Håvard Nordtveit. Som har trua.

Fakta

Håvard Nordtveit

Født: 21/6-90 (28 ÅR)

Størrelse: 188/85

Sivilstatus: Gift med Anna, to barn

Bosted: Heidelberg, har hus på Skjoldastraumen

Landskamper: 42/2. (59 kamper på yngre landslag.)

Klubb: Hoffenheim

Tidligere klubber:

- 2007: Haugesund

2007 – 11: Arsenal (utleid til Salamaca, Lillestrøm, Nürnberg)

2011- 16: Borussia Mønchengladbach

2016-17: West Ham

2017 -: Hoffenheim

For øvrig: Var et supertalent som debuterte for Haugesund i 1. divisjon som 16-åring og har spilt 59 landskamper før han ble senior. Var angivelig Norges best betalte fotballspiller gjennom tidene et året han var i West Ham.


Huset hvor datamilliardæren Dietmar Hopp, som har finansiert eventyret om Hoffenheim, vokste opp i enkle kår i 2. etasje.

I første etasje har kebabgutta døpt om en av sine pizzaer i et forsøk på å øke omsetningen på hjemmebane.

Stadion er moderne og flott, men den ligger ikke i Hoffenheim, men i Sinsheim, like ved motorveien.6 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now