Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Folket får ikke hylle mesteren

- Det er helt skandale at de har klart å gjemme bort medaljevinnerne fra oss publikummere, sier Camilla Dahlskås og Dag Morgan Bakken fra Notodden.

Camilla Dahlskås og Dag Morgan Bakken storkoser seg i Innsbruck, hvor de bor, og i Seefeld hvor de ser på skirenn, men de skulle gjerne sett vinneren gå opp på seierspallen når de først hadde betalt for å være på tribunen. Og så skulle de ønske at VM var lagt opp slik at de rakk fra langrenn i Seefeld til hopprenn i Innsbruck.

Seefeld

VM-medaljer deles ut i en stor seremoni på kveldstid, men rett etter at VM-konkurransene er over, arrangeres blomsterseremoni på stadion. Medaljevinnerne kommer opp på seierspallen og mottar folkets hyllest på arenaen.

Problemet i Seefeld er at arrangøren har klart å gjemme seierspallen!

Den står nedi et søkk inntil en vegg bak noen tribuner – omtrent så bortgjemt som det er mulig å være på den store arenaen.

Så ingenting

- Ja, fra der hvor vi har kjøpt billetter, på tribunen ved mål, så vi ingenting. Vi kunne se Therese gå opp på toppen av seierspallen på storskjermen. Men det er jo ikke derfor vi har reist hit. Det var litt trist, synes Dahlskås og Bakken, som mener seremonien burde skjedd i full åpenhet, som i Lahti. Og vel i alle andre mesterskap.

Tarzan Media snakket med flere tilskuere som sa det samme, og som også hevdet at dette allerede er kraftig kritisert på mesterskapets facebook-side.

- Det har de jammen rett i, sier gullvinner Johaug. – Men jeg må innrømme at jeg ikke tenkte på det da jeg sto der oppe på pallen. Da var det mye annet som gikk gjennom hodet mitt.

- Det var litt rart, for vi var nærmest nedi et hull. De har vel valgt å ta hensyn til fotografer og ikke publikum, sier sølvvinner Ingvild Flugstad Østberg.

Fotografene får sikkert fine bilder, men nesten ingen av de 10.000 tilskuerne på stadion får se dagens vinner gå opp på seierspallen.

- Synd for publikum at det er sånn

Hermod Bjørkestøl som har designet løypene i Seefeld, var til stede på VIP-tribunen men fikk heller ikke se Therese Johaug innta seierspallen annet enn på en storskjerm på den andre siden av arenaen.

- Det er synd, for selvfølgelig burde publikum fått anledning til å hylle heltene på arenaene, og ikke være henvist til bilder på storskjermen, sier Bjørkestøl, som tror det samme som Ingvild:

Hermod BJørkestøl

- Det har vært en diskusjon rundt dette, og så vidt jeg forstår, er det av hensyn til fotografer og TV blomsterseremonien arrangeres som den gjør, men dette burde de klart å ordne.

Dahlskås syntes det var feil å stå på tribunen og likevel være avhengig av storskjerm: - Vitsen med å reise hit er jo å oppleve VM live. Skjerm har vi hjemme, sier Dahlskås.

Skylder på hverandre

Hvem har skylden for at publikum ikke får hylle heltene?

- Det er ikke oss, sier assisterende pressesjef, Berhnard Foidl. - Det er rettighetshaver Infront og TV-selskapene som sender bilder ut til millioner av seere, som ønsker det sånn. Ikke noe vi kan gjøre med det.

- Nei, det er ikke vi som har tatt seremonien vekk fra publikum, arenaen er organisasjonskomiteens ansvar, sier Filip Grabowski, som er associate director for TV- og mediarettigheter i Infront.

Foidl fastslår at det er umulig å endre noe på arenaen nå.

Det synes Bjørkestøl er synd: - Uansett hvem som har skylden, så bør de klare å få til en ordning som er sånn at både publikum og TV-fotografene får med seg seremonien.

4 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now