Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Fokuserer på arbeidsoppgavene og holder kjeft

Hvor vanskelig er det egentlig å ta kraftfullt avstand fra en kollega som er tatt på fersken i alvorlig juks? For langrennsløpere er det veldig vrient.

Gullgutta snakka gjerne om stafetten, men skandalen som ryster deres egen sport, er de veldig tilbakeholdne med å snakke om. Fra v.: Emil, Johannes, Sjur og Martin.

Enda en dopingskandale ryster langrennsverden. Vi naive trudde at den tida var forbi og at løperne hadde lært, men sånn er det ikke. Veldig mange er sjokkerte over bildene av østerrikeren som ble tatt på fersken, midt under blodoverføringen. Sjokket preger mediene, men tilsynelatende ikke løperne. De er opptatt av seg og sitt.

Etter herrestafetten var norske og russiske langrennsløpere like lite interessert i å snakke om dopingsaken som tysk og østerriksk politi er i ferd med å rulle opp.

- Kjenner ikke saken

- Jeg kjenner ikke saken så godt og har ikke lyst til å uttale meg før jeg vet mer om den, sa både Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby. De bruker ikke energi på den oppsiktsvekkende dopingsaken fra deres eget miljø som i noen dager har prega nyhetsbildet.

- Nei, i disse dager har vi fullt fokus på å gjøre jobben vår så godt som mulig. Jobben er å gå fortest mulig i neste skirenn, sier Røthe.

Russiske Aleksander Bolsjunov ble like svar skyldig da han, etter stafetten, ble spurt om hva han tenker om dopingskandalen.

Aleksander BOlsjunov bruker ikke krefetr på det som skjer utenfor hans lille boble, i hvert fall ikke i disse VM-tider.

Har stengt verden ute

Han sa at den kan han ikke kommentere, han kjenner den ikke. Han har fullt fokus på det han skal gjøre, nemlig å prestere best mulig på ski. For å klare det, har han gått inn i en boble. Han ser ikke på TV, leser ikke aviser og han holder seg unna sosiale medier. Han har stengt verden ut og har fullt fokus på det neste rennet.

En norsk journalist viser ham politiets bilder av østerrikerne som ble tatt på fersken, med blodoverføringssystemet kobla til blodårer i underarmen. Bolsjunov sier fortsatt ikke noe, først da han blir presset til å gi sin kommentar, sier han ett ord: - Skremmende.

- Nå prøver vi å tenke minst mulig på det

Det synes også femmilsløperne Simen Hegstad Krüger og Hans Christian Hollund: -Det er klart vi også synes det er både skremmende og overraskende. Vi tar selvfølgelig sterk avstand fra det som er kommet fram. Men det er ikke lett å snakke om det, og vi prøver å tenke minst mulig på det. Vi må konsentrere oss om og fokusere på løpet vi skal gå, sier Simen.

Ingen munnkurv

Medieansvarlig for langrenn, Gro Eide, sier at løperne ikke har fått munnkurv og pålegg om ikke å kommentere skandalen som igjen ryster lagrennsverdenen: - Nei, ikke i det hele tatt. Vi har snakka om hendelsen internt, men hva løperen ønsker å kommentere og bruke krefter på i den situasjonen de er nå, midt inne i et VM med krevende renn, det må de få avgjøre selv. De er her primært for å prestere i løypene.

9 visninger

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now