Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Fikk hodet på plass - ble stjerne


Det er rart hvor mye noen brøkdeler av et sekund kan bety. For Ragnhild Mowinckel (26) har de forandret mye.


Når CNN gidder å intervjue deg, da er du blitt stor. Der er Ragnhild Mowinckel før sesongen starter. Kanskje er hun enda større til våren?

I Pyeongchang kjørte Ragnhild Mowinckel inn til sølv i favorittgrenen storslalåm. Hun ble den første norske kvinnen som tok OL-medalje i alpint siden Laila Schou-Nilsen gjorde det i 1936. Seks dager senere fulgte hun opp med et nytt sølv, i utfor, før hun dro hjem og tok sin første verdenscupseier.

- De resultatene forandret mye. Plutselig gikk jeg ikke under radaren lenger, jeg var en de la merke til, sier Ragnhild til Tarzan Media etter at hun nettopp er blitt intervjuet av CNN.

- Det er ikke noe jeg har drømt om, men akkurat det var litt stort, sier hun.

Det er verdenscupåpning i alpint i helgen, og stjernene må jobbe litt ekstra for dollarene. Mens bilfabrikken som er hovedsponsor for verdenscupen fikk utøvere fra alle land til å posere med en av sine modeller, «linet» skifabrikken Head opp alle sine ess på en pressekonferanse En lang rekke stjerner stilte opp for å si noen bevingede ord: Aksel Lund Svindal var den aller største foran Beat Feuz, Ted Ligety, Alexi Pinturault og en haug andre. Og Ragnhild Mowinckel, Rival og Molde, som ble presentert som Rookie of the year (årets nykommer). Det var bare Aksel som var mer omsvermet av journalister fra hele alpinverden etter presentasjonen enn Ragnhild.

Mer styr - mer gøy

- Det er klart det er gøy å få være med i et sånt selskap. Det blir litt mer styr, men det er først og fremst et uttrykk for at jeg har fått til det jeg har jobbet hardt for, sier Ragnhild. Hun har merket stor overgang etter at hun tok steget opp på pallen ved de store anledningene.

- Ja, jeg merker at oppmerksomheten er blitt større, men det er bare hyggelig. Fortsatt er det nok mange flere som kjenner navnet mitt enn ansiktet. Men selv om resultatene er blitt bedre og oppmerksomheten større, så føler jeg ikke at jeg har noe å forsvare i den nye sesongen. Jeg skal fortsette å angripe.

- Og så merkes det på bankkontoen?

- Ja, dette er jo en bransje hvor det lønner seg å være god, sier Ragnhild om den saken. Premiesummene i Sölden sier litt mer. Begge dager får vinneren 45.000 sveitserfranc mens toeren får 20.000 og treeren 10.000. Siden en franc er verd 8,3 kroner, er det solide premier, men klart mest til den beste.


Ragnhild Mowinckel har all grunn til å smile fornøyd før den alpine sesongåpningen.

Supertalentet som fikk hodet på plass

Det var ikke opplagt at Ragnhild Mowinckel skulle havne i et slikt selskap, selv om hun var et supertalent med tre gull og en sølvmedalje fra junior-VM. Det måtte en psykolog til.

- Ja, faktisk måtte jeg ha hjelp for å rydde opp litt i hodet. Jeg syntes aldri jeg klarte å få til det perfekte og slet med å være fornøyd med det jeg gjorde.

- Kan du være det som ambisiøs toppidrettsutøver?

- Det er en balansegang, du må alltid strebe etter å bli bedre. Nå er jeg blitt mye bedre til å gjøre det uten å bli opphengt i at jeg ikke får til det perfekte. Jeg har fått rennhodet på plass, sier Ragnhild Mowinckel som starter sesongen i Sölden på lørdag.

- Det er en bakke som begynner veldig bratt og er vanskelig. Jeg har aldri gjort det godt her før, 7. plassen i fjor er min beste plassering. Kanskje på tide å gjøre noe med det?

Toget har gått for slalåm

Og så går det slag i slag i storslalåm og fartsdisiplinene utfor og Super-G. Ikke slalåm.

- Det toget har gått. Storslalåm er favoritten, og for meg er den mye lettere å kombinere med fartsdisiplinene enn med slalåm. Jeg kunne kanskje blitt en god slalåmkjører, men da måtte jeg prioritert det mye sterkere før, og det hadde gått på bekostning av fartsdisiplinene, sier Mowinckel som er godt fornøyd med forholdene i Sölden.

- I traseen har de kjørt på snø som de har tatt vare på siden i fjor, så der er det fine forhold. Utenfor traseen er det skremmende lite snø på breen.

Men dit har Ragnhild Mowinckel ikke tenkt seg.

PS

Ifølge yr skal det komme mellom 50 og 60 millimeter nedbør i Sölden i løpet av helgen. Det meste skal komme natt til søndag. Det kan sette herrerennet, som i fjor ble avlyst på grunn av vind, i fare.

8 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now