Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Fantastisk vinterdag med spesiell kelneropplevelse

- Hallo! Bestille mat med en gang? Sånn gjør vi det ikke her. Hva vil dere ha å drikke?

Det er tidlig på dagen, men harpisten og de første gjestene har benka seg i solveggenpå Ropferstube'm.

En fantastisk dag i Alpene. Vi bevega oss under en blank sol og oppå en haug med kald snø -den siste uka er det kommet 20-30 centimeter til. Men alt er under kontroll, løypene er perfekte og livet fint.

Rett og slett et vintereventyr:

Dagens tur ble toppa med et besøk på Ropferstub’m. Plassen med navnet ingen har klart å gi meg en vettug forklaring på, er en av ørten stuer, alle med alle rettigheter, i skogen og i dalstrøka rundt Seefeld. Ingen grunn til å bli verken sulten eller tørst når du er på tur her.

Ropferstub'm har den desidert flotteste utsikten utover Inndalen, og ligger så nær Hohe Munde at det føles som om du nesten kan ta på fjellet på den andre sida av dalen (se video på Facebook).

Mange setter fra seg skiene og nyter utsikten over Inndalen fra luftige Ropferstub'm

Og så er det den nest kuleste av de stuene jeg har besøkt – den kuleste skal jeg komme tilbake til når jeg får tid, nå nevner jeg bare at den har hatt besøk av både Elvis, Paven og Lothar Matheus. Vi er der.

Men nå handler det om Ropferstub’m. Jeg trur ikke Elvis har vært der, men det er det eneste serveringsstedet jeg har besøkt som har en harpespiller som sitter ut og klimprer og bidrar til å skape en god, avslappa stemning i den bratte lia opp fra Telfs hvor sola tar godt allerede i februar.

Og han som styrer butikken, er den mest nazi servitøren jeg har støtt på. Han er så firkanta byråkratisk at det er litt gøyalt.

Ingenting å si på porsjonene på Ropferstub'm. Dette er desserten til frua ETTER at hun hadde spiste seg stappmett. Kaiserschmarrn er godt, men et burde kanskje være måte på?

En tysker fra Hannover på nabobordet sukker litt oppgitt da jeg antyder at det er ganske mye «Ordnung muss sein»:

- Akkurat det er faktisk verre her i Østerrike enn hos oss.

Det begynte med at nazikelneren kom ut med en bunke menyer akkurat da vi var på vei inn på uteserveringa. Jeg foreslo at jeg kunne få en meny som vi kunne studere ved bordet, det var mange ledige bord. Og fikk klar beskjed om at det var han som delte ut menyer, og han hadde andre som skulle få før oss.

Greit nok.

Fyren kom med spisekart. Og vi sa at vi gjerne ville ha gulasjsuppe – for det visste vi at vi skulle ha, uansett hva som sto på spisekartet. På skitur i Alpene spiser du gulasj – ferdig snakka.

Det var da vi fikk høre at sånn gjør vi det ikke her. – Dere bestiller drikke av meg. Når jeg ser at dere har fått drikke av min kollega som bærer drikke, kommer jeg og tar opp bestilling på mat. Ikke før.

Og sånn ble det. Det tok sin tid, med harpemusikk og sol var det helt greit, men vi fikk både mat og drikke. Og en spesiell opplevelse.

6 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now