Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

En sommer er over....

Det er fortsatt varmere enn normalt på denne årstida, men det skyldes kanskje dieselbiler og global oppvarming, det er ingen tvil om at årstida er på hell og at Kirsti Sparbo hadde rett; en sommer over.20 garder pluss er bare lureri. Akkurat som golfspillere i hektisk aktivitet på grønt gress. Gule og røde blad som daler mot grønt gress er sannheten.

Snart stenger veldig mange av hotellene i Seefeld dørene, gjestene reiser hjem og håndverkerne rykker inn. Penger tjent på en varm og fin sommer skal brukes til å ruste opp hotellene til den nye sesongen starter midt i desember. Det går mot vinter. Og alle (?) håper snøen kommer før jul


Her er

Men først er det høst, og det betyr marked. I helga inntok høstmarkedet Seefelds lille sentrum. Dit kom de med alt de har produsert den siste tida, treskjærerene,


når

spritbrennerne – de lager schnaps av alt som vokser og gror; for eksempel furu, ostekokerne, bakerne, grønnsakdyrkere og mange andre som stiller med kortreiste varer av mange slag som alle er dyrka i alpesol og tynn luft. Kvalitet. Og noen som har med seg vidundermidler fra Italia og andre steder. Midler mot og for nesten alt.

Kanskje ikke alltid så mye kvalitet.


Sprit av alle tenkelige og noen utenkelige smaker.

Men flest er alle vi andre, vi som er ute og ser og hygger oss med mat og drikke og alle de andre som er ute i akkurat samme ærende.

Nå kommer goldne Oktober for fullt. Ikke sikkert det blir så gæærnt.

Får vel ikke stjerne i boka hos Helsedirektoratet for dagens lunsj, men Schwarzwälderbecher, med varme marinerte kirsebær, smaker godt:

5 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now