Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

En blanding av Ullevålseter og Lorry på speed

- Vår mest berømte gjest? Jeg vet sannelig ikke, kanskje Elvis? Eller Paven? Eller Arnold Schwarzenegger? Du får se på veggen selv, sier Renate Kopferer og fortsetter å bære ut gulasjsuppe.

Minimalismen har trange kår på Wildmoosalm. FOTO: Stein Erik Kirkebøen

Wildmoosalm

Det er tjukt av hytter og stuer i skogene og fjellene rundt Seefeld, men den mest populære av alle er Wildsmoosalm. En av grunnene er at den er lett å nå, du kan ta buss i ti minutter, hestedrosje, du kan spasere eller du kan ta deg på ski opp den lia VM-løperne går en tredjedel eller kanskje bare en fjerdedelav før de brekker ned mot stadion.

Men den viktigste grunnen er at det er et sabla liv på det som kanskje mest kan beskrives som en blanding av Ullevålseter og Lorry – på speed.

Det ser ut som betjeningen trives på jobb. Fra v. Mario, Werner og CeCa som betjenes av Renate

Og livet skyldes ikke bare snapsbrønnen, som står kontinuerlig og renner med hjemmelaget fruktbrennevin. Det skyldes heller ikke dunken med hjemmelaget urtesnaps, ikke ulikt Jägermeister, som henger oppunder taket. Det skyldes rett og slett at det er et folkelig sted som innbyr til liv.

- Dette skal være et hjertelig sted med god atmosfære og store porsjoner, sier Newad Despotovic, best kjent som «Ronaldo» før han må rykke ut med apfelstrudelvogna som er utstyrt med blålys og sirene. Det haster.

Når det haster, skrur "Ronaldo" på blålys og sirene, og rykker ut med apfelstrudel-ekspressen

Etter å ha levert ut tre stykker strudel som hvert er på størrelse med et lokomotiv, er han tilbake.

- Walter starta opp her oppe, fire kilometer og 150 høydemeter fra Seefeld, i 1971. Etter å ha holdt på i 46 år ga han seg for to år siden, dro til Thailand og overlot rattet til meg under forutsetning at det ikke skulle endres på noe. Og det er et løfte jeg har tenkt å holde, sier «Ronaldo» som ble født på Wildmoosalm for 35 år siden. Faren hans som kom fra Serbia, jobba hos Walter som heter Reindl til etter navn, men det er det ingen som bryr seg om.

Han anslår at de på gode dager har oppimot 2000 gjester mer eller mindre innom.

- Da selger vi 200 stykker, 70 kilo, apfelstrudel.

- Hvor får dere den fra?

- Hallo! Alt vi har er hausgemacht, fra bunnen av. Vi baker strudelen selv. Den er populær, akkurat som gulasjsuppa og fleischkäse (jeg trur det er en slags kjøttpudding). Vi har en stor meny, og alt lages her, sier «Ronaldo» som kan glede seg over som regel å ligge i tetpulja på Tripadvisors liste over Seefelds beste restauranter.

Veggpryden er i stor grad selvskutt med kamera og børse:


Men vi slutter der vi begynte, på veggene. Der hvor alle kjendisene, og utallige bilder av Bayern München. – Uli Höness har vært her. Hele laget har vært her. Walter var stor fan, og de gamle lagbildene blir hengende, akkurat som alle andre bilder.

Og der heger kjendiser på aller øverste hylle, fra Paven og Elvis og godt nedover i hierarkiet, via en avdanket pornostjerne til folk flest. Bildene kan underholde deg i timesvis. Og det før du

kaster deg over hundrevis av fotballskjerf, men da er du kanskje blitt så sulten at du må ha en strudel til.

Og ble det litt mye fra snapsbrønnen, og du ikke orker å ta skiene ned, så kan du ta dem på nakken og ta bussen.

Her hjemme er det kanskje noen myndigheter som ville hatt synspunkter på snapsbrønnen hvor "hausgemachte" brennevin flommer. Beate Kopferer styrer med stø hånd.

Den stiligste måten å ankomme på, er selvfølgelig med hest og vogn(kjerre)f


5 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now