Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Drama i fjellheimen: Løs mage i tynn luft

Ni norsk skiløpere er på plass i Val Senales. I tillegg til Tarzan Media er det 12 redaksjoner, hvorav minst tre TV-stasjoner, som følger dem. Da er det godt at noe skjer. Northug leverer igjen.

Det som er igjen av breen viste seg fra sin aller beste side. Under en knallblå himmel snor det oppkjørte sporet seg i snirkler.

Som vanlig er det Petter Northug som skaper dramatikken, denne gang riktignok helt ufrivillig. Han og Emil Iversen har fått omgangssyke.

Så het det i en melding fra den norske troppen, som først får lege nedover på onsdag, søndag. Det het også at Northug var isolert.

Det det ikke sto noe om, var at han var flyttet til et annet hotell, innerst i dalen. På det hotellet bor ikke bare Petters skiløperlillebror Even, men også lag fra blant annet Finland og Russland. Og TV2.

De sistnevnte fikk er herlig sak i fanget, og treneren for ett av russernes landslag, Markus Cramer, leverte:

- Det er litt overraskende at Norge flyttet ham hit hvor vi bor. De vet at her holder Russland og Finland til, og i går kveld kom også Sveits med Dario Cologna. Dersom det er frykt for at Northug kan smitte andre så er jo dette rart. Det er nok av andre hoteller i dalen her, sa han til TV2.Enda pussigere er det ettersom Tarzan Media vet at foreldrene til Petter bodde på et tredje hotell, lenger nede i dalen, til mandag. Det hadde vært mer naturlig å plasser et sykt «barn» hos sine foreldre, enn inne blant konkurrentene.

La oss tenke oss det motsatte: Hvis russerne hadde plassert en syk løper på det norske hotellet for å redusere smittefaren hos seg selv. Tror vi det hadde blitt reaksjoner?

I rettferdighetens navn; de norske lederne skjønte at de hadde gjort en tabbe, beklaget og har flyttet Northug til et annet hotell.

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg koser seg i påskesol på breen.

Oppe på breen er det også dramatisk, men ikke så akutt. Der oppe, på over 3000 meter, er det klimaendringene som slår ut. Ingen kan minnes å ha sett den så liten som den er nå, og rundt er den omgitt av snøbare fjell.

Kanskje er en epoke som har vart siden gondolbanen ble åpnet i 1975 i ferd med å smelte bort? Kanskje går det mot slutten på sommerskiløpingen i Val Senales?

Selv om køene av skiløpere som står og tripper før de første gondolene begynner å skli langs kablene er kortere enn for neon år siden, så er dert fortsatt et yrende liv på breen.

Fem norsk jenter og Finn Hågen Krogh gikk sine svingete runder.

Og etterpå ble de 13 redaksjonene invitert til å snakke med de fire kvinnelige landslagsløperne. Fem minutter fikk vi til å snakke med de løperne vi ønsket om sesongforberedelser, forventninger og livet i sin allminnelighet.

Tirsdag er det guttas tur. Så får vi se hvem som er friske nok til å stille opp.3 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now