Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Det snør, det snø, tiddelibom. Det snør som bare pokker. Og (nesten) alle jubler

Det er et jævla styr å bli kvitt den, men du skal leite lenge i Seefeld for å finne noen som klager på at det snør som pokker. Jeg kjenner bare én, men hun i kassa på Mpreis som ikke liker snø, hun bor i Garmisch.

Glimrende skiforhold i Seefelds sentrale gågate i dag. Jeg gikk på ski gjennom sentrum til og fra løypa - uten pulk.

Til tross for at turistene drømmer om tiefgarage, spar til krampa tar dem for å få bilen ut av snøhaugen og veit at hjemturen blir et helvete på kaotiske autobahn’er, gliser husverten bredt.

- Det er fantastisk. Vi har ikke hatt så mye snø på ti år, sier husvert Alfred. Han liker at det er vinter om vinteren. Det er en av grunnene til at han bor her.

Fjerner snø med hatt - og et smil

Det er i hvert fall gøy for unga

Borgermester Friesser, som jeg møter i gågata - sånn er det i småbyer, er ikke så euforisk og sier at det var like fint i fjor.

- Bortsett fra at det store snøfallet da kom et par uker seinere.-

Jeg trur mest på Alfred. Jeg var her den helga det snødde i fjor, men det var ikke som nå. Nå snør i ei uke. Det smeller i dalsidene hvor dynamitt sikrer at snøen raser kontrollert ned, parkeringsplassene er fylt av enorme snøhauger og veier er stengt. Men alle gleder seg. Turistene gleder seg fordi det er dette de har betalt dyrt og kommet for, de fastboende fordi det er dette de lever av.


Ikke så rart at naboen drømmer om en garasjeplass under tak

Alle amatørmeteorologer jeg snakker med, er enige om at det allerede har kommet en drøy meter. Det begynte på onsdag, og det skal fortsette helt til torsdag.

Jeg skal fjerne min snø, å rydde fortauet er noen andres ansvar

- Men det skal visst være en pause på onsdag, sier naboen som er opptatt med på fjerne cirka tre kubikkmeter med snø fra taket på sin folkevognbuss.

- Var det ikke det jeg sa? Borgermester Friesser nekter å gi seg, og det med god grunn. Han har helt rett. Da vi møttes til et intervju, som du kan lese lenger nede på sida her, sa han at VM-snø, det var ikke noe problem i Seefeld.

Det var i en november som var rekordvarm og -tørr. Midt i november, da den første kunstsnøen fra i fjor ble lagt ut, var det fortsatt shortsvær, og mange var bekymra for om det ville bli snø til VM. Det er ingen nå. Nå lurer de på hvor de skal gjøre av alt som daler ned.

-Det ordner seg, sier borgermesteren – og har nok rett i det.

Og fotfolket hans, de måker snø med et smil og veit at det tar slutt en gang.

Det er fullt mulig å hygge seg sjøl om snøen ligger meterdjup, og julemarkedet ble ikke tatt ned før i natt.

Flere bilder fra vinter-Seefeld:25 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now