Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

«Det er farligere å skjene rundt på isete fortau enn å hoppe i dagens moderne bakker»

På telefonen har Halvor Egner Granerud et videoopptak av ett av sine første hopp. Det er ingenting å si på motet, men mye å si på nedslaget.


Kanskje blir Halvor Egner Granerud vår neste storhopper. Kanskje klarer han fredag å forbedre å forbedre niende plassen som han har endt på tre ganger i verdenscupen?

Innsbruck

- Jeg tror ikke jeg var mer enn to, tre år, sier Halvor og viser videoen hvor han stuper ut av hoppet og ikke viser tegn til å trekke seg før han lander i ei snøfonn med nesa først.

- Jeg har alltid likt å leke på ski, sier Asker-hopperen (22) som fortsatt gjerne leker seg på gamle langrennsski når sjansen byr seg.

Hopp og kombinert

Skileken førte ham raskt til det lokale hoppanlegget hvor han fant likesinnede.

- Vi var et dusin gutter og minst en jente i et veldig fint og godt miljø som hoppa og lekte oss på ski hele vinteren. De andre har gitt seg etter hvert, men jeg fortsetter, sier Halvor som drev med både hopp og kombinert til han var 16 år. Da hadde ferden for flere år siden gått videre til Holmenkollen og Kollenhopp.

- Selv om jeg kanskje gjorde det litt bedre i kombinert valgte jeg hopp fordi det var mye flere utøvere og et konkurransetilbud som var bredere og bedre, sier Granerud som har nådd det aller høyeste nivået og deltar i sin fjerde hoppuke, den tredje han får fullføre.

Aldri redd

Og angst har han aldri i bakken.

- Veldig sjelden. Ikke før jeg kom til den enorme skiflygningsbakken i Planica ble jeg så redd som jeg var første gang jeg klatra til topps i den lokale 20 metersbakken. Da var jeg kanskje syv år. Fem, seks år sener debuterte jeg i 100 metersbakken i Vikersund. Da var jeg ikke redd, jeg følte at jeg behersket den, sier Halvor.

Han mener hopping i moderne bakker slett ikke er så farlig som det kanskje ser ut: - Det er farligere å skjene rundt på glatte fortau enn å hoppe i dagens moderne hoppbakker. Det er - heldigvis - veldig sjelden det skjer noe dramatisk.

Kan klare en pallplass

Halvor vant den jevne kampen mot Martius Lindvik om den syvende og siste plassen på årets norske hoppukelag. Nå er han, sammen med resten av laget, på plass i Innsbruck hvor det tredje rennet arrangeres fredag.

Han innledet Hoppuka med 56. plass i Oberstdorf, men revansjerte seg med 9.plass i Garmisch-Partenkirchen.

- Jeg var uheldig i Oberstdorf, og visste at jeg var bedre enn det jeg leverte der. Heldigvis fikk jeg vist det i nyttårsrennet. Har jeg maksimal flaks, så kan jeg hoppe meg inn på pallen her i Innsbruck, sier Halvor som deltar i sin fjerde hoppuke.

- Jeg tar det egentlig ganske rolig, og er så realistisk at jeg ikke har noen ambisjoner om sammenlagtplassering. Det hadde selvsagt vært gøyalt med en god plassering, men egentlig er jeg mest opptatt av å stabilisere meg og prestere jevnt på det nivået jeg nå er på nå.

3 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now