Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

- Blodsmak i munnen og syre i føt'n

Therese Johaug mot røkla – helt til hun har gått fra alle andre. Sånn har sesongen i kvinnelangrenn vært. Blir det sånn i VM?

Sånn var det i Davos, og sånn har det stort sett vært i hele sesongen. Therese har vunnet, de andre ligegr utslått. Fortsetter det sånn i VM? FOTO: Stein Erik Kirkebøen/TarzanMedia

På morgenens pressekonferanse var Therese opptatt av å understreke at det ikke bare er å gå ut og hente VM-gullet. – Nei, jeg regner med at det blir knallhardt, og at jeg får både blodsmak i munnen og syre i føtn.

Og det gjør hun nok, men spørsmålet er om hun kommer til å være like overlegen som hun har vært tidligere i sesongen. Hun har vunnet alt som har vært av distanserenn, hun har smadret konkurrentene. Fortsetter seiersrekka når hun skal gå en mesterskapsdistanse for første gang siden hun vant VM-gull på 30 km i Falun 28. februar 2015.

- Jeg vet at det ikke bare er å gå ut å ta VM-gull. Jeg er forberedt på at mye kan skje, og at mange kan markere seg. Det har skjedd før at folk har tatt steg inn i mesterskap.Så langt har sesongen vært en drøm, men jeg vet at det en dag vil snu, så jeg tar ingen ting for gitt, sier Therese og understreker at det er uvant å gå en fellesstart for henne.

- Der kan mye skje.

Hun snakker seg ned. Fortsatt er vel det mest sannsynlige scenariet at hun går fra resten. Det norske folk forventer at hun gjør det på alle de tre distanserennene i VM.

- Etter det som har skjedd så langt skjønner jeg at folk har forventninger. Sesongen så langt gir også meg trygghet, jeg vet at jeg har gjort en god treningsjobb. Men jeg vet også at VM er noe annet. Mye kan skje. Det er viktig å ha en et smalt fokus på det jeg skal gjøre, og jeg er fornøyd hvis jeg kommer hjem med en individuell medalje, sier Therese.

Så får vi velge om vi vil tro henne eller ikke.

- Hun kjenner seg best. Vi må respektere hennes mål, mener Astrid Uhrenholdt Jacobsen som ikke vet om hun har nærmet seg suverene Johaug i det siste.

- Nei, vi har trent sammen, men det har vært i høyden, og det vi gjør der blir jeg ikke noe klokere av.

Lørdag blir både hun og alle vi andre mye klokere.

Også Heidi Weng som sa at hun lenge hadde gruet seg mer enn hun gledet seg til sin VM-start:- Men etter to medaljer på sprinten fikk jeg litt motivasjon. Jeg har ingen forventninger, jeg pleier ikke å ha det, men hvis alt klaffer, så blir det vel å være med på det som sikkert blir en sprint den første halve kilometerne. Og de andre 14,5 kilometerne.

Ytterst på vingen satt Ingvild Flugstad Østberg og smilte lurt og sa lite: - Jeg har fått gjort alt jeg adde tenkt å gjøre, var stort sett det hun sa

4 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now