Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Astrid går ikke på ski fordi hun må...

Oppdatert: 13. nov. 2018

- Det er ikke fordi jeg må at jeg stadig satser for fullt på langrenn, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen (31). – Det er fordi jeg vil.


Under den årlige treningsleiren på breen over Val Senales ble Astrid tett fulgt av media

Til helgen starter langrennsløperen en ny konkurransesesong med det tradisjonsrike åpningsrennet på Beitostølen. Det er snart 12 år siden Astrid Uhrenholdt Jacobsen VM-debuterte med å vinne sprintgull i Sapporo bare 20 år gammel.

Siden har hun fått med seg to stafettgull i VM og ett i OL og syv andre VM-medaljer. Men ingen flere individuelle gull.

- Jeg har en drøm om å gjøre noe med det i vinter.

- På ti kilometer klassisk i Seefeld?

- Ja. Jeg vet jo godt at det er større favoritter enn meg, men det er en drøm jeg har, sier Astrid som har ni VM-medaljer. Ti er jo et mye rundere og finere tall…

Hun liker fortsatt å konkurrere på ski, og har ingen planer om å gi seg.

- Nei, det har jeg ikke. Det er ikke fordi jeg frykter livet utenom skisporet eller fordi jeg ikke har noe annet å gjøre. Det er fordi jeg synes det er så utrolig artig å gå på ski og trene. Jeg ser at det gir resultater, og kan ikke tenke meg noe som gir meg en bedre følelse enn en konkurranse hvor alt stemmer. Det er ingen andre arenaer i livet enn idretten hvor du kan få oppleve det på den samme, fysiske måten. Derfor fortsetter jeg. Denne sesongen får jeg også ekstra inspirasjon av at Therese er tilbake og av at vi har fått ny trener, sier Astrid.

- Det kommer sesonger etter denne…

- Det får jeg ta stilling til når denne er over. Jeg blir eldre og jeg har mye annet å gjøre, men det eneste jeg vet nå, er at jeg er veldig motivert for denne sesongen. Så får jeg se når den er over.

Når hun en gang kommer til mål og er ferdig med skikarrieren, kommer Astrid kanskje til å være blant de som har brukt lengst tid på medisinstudiet. Det er ti år siden hun begynte.

- På de åra har jeg gjort unna fire år av studiet. Da har jeg igjen to år. Jeg koser meg med studiet også, det blir bare mer og mer spennende og interessant.JJeg er ikke lei, og jeg gleder meg til å begynne å praktisere det jeg har lært.

- Det betyr at du parallelt holder på med to store prosjekter, de fleste har nok med å få tid til ett av dem.

- Jeg har fått tilrettelagt studiet, men likevel hender at det er vanskelig å få dagene til å gå opp. I den grad det i det hele tatt er noe problem, så ser jeg på det som et luksusproblem. Jeg driver med to store og krevende ting, og synes begge to er veldig morsomt og spennende. Selvfølgelig må jeg prioritere, jeg har ikke tid til alt, men det tror jeg gjør meg bedre og mer bevisst både i studiet og på ski. Selv om jeg på begge arenaer må tilpasse meg og ta hensyn, føler jeg at jeg er sjef over mitt eget liv og gjør det liker. Jeg er kort og godt privilegert, sier Astrid som foran denne sesong har trent mindre sammen med landslaget enn tidligere.

- Det betyr ikke at jeg har trent mindre, bare at jeg har lagt opp treningen slik den passer best inn i mitt liv. Jeg tror ikke jeg hadde trent noe mer eller bedre om jeg ikke hadde hatt studiene ved siden av, sier Astrid som ikke har vært på seierspallen etter et individuelt verdenscuprenn siden mars 2016.

Kanskje skjer det igjen til vinteren?

13 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now