Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

- Det var en revansje som smakte godt

- Det er klart dette var en revansje som smakte godt, sa Johannes Høsflot Klæbo etter at han hadde tatt sitt andre VM-gull på fire dager. Og det sammen med kompisen Emil Iversen.

Johannes Høsflot Klæbo fikk det akkurat som han ville på siste og avgjørende runde, og redda karrieren, Iversen hevda i hvert fall at den sto på spill, til kompis Emil Iversen

Seefeld

VM i Lahti 2017: Klæbo og Iversen går teamsprinten for Norge i VM. Det går fint. Helt til Iversen går på trynet i aller siste bakke. Og kåler bort gullet.

Det er en hendelse som har plaga Emil Iversen i to år: - Jeg har to ganske kjipe mesterskap bak meg. OL i fjor var ikke bra, men aller verst var fallet i Lahti hvor jeg ikke bare mista gullet, men også ødela for debutant Johannes og skuffa hele familien hans, sa han i dag.

Og så begynte han Seefeld-mesterskapet med en 31. plass på skiathlon på lørdag, plassen bak Klæbo.

Det var så dårlig at flere medier i ettertid (!) har vært kritiske til at de to var tatt ut. Emil ga kraftfullt uttrykk for at han mente kritikken var håpløs urimelig siden den andre halvdelen av laget sikra to medaljer.

Det var visst mamma som klarte å overtale ham til ikke å vise media fingeren etter dagens seier.

Men han la ikke skjul på å at sprintstafetten var viktig for ham.

- Det sto mye på spill for meg i dag, en ny nedtur vet jeg ikke om jeg hadde takla. Jeg følte vel at hele skikarrieren sto på spill. Derfor er var det utrolig herlig at det ble gull, sa Iversen mens lagkamerat Klæbo tok det mye roligere.

- Emil skal nå alltid være så dramatisk. Det med meg og familien kan han ta helt med ro. Vi vet hvordan dette er, og at han liksom ødela for meg i Lahti, har selvfølgelig aldri vært noe tema for noen av oss.Sånt skjer i dette gamet. Når det gjelder karrieren, så er han en av våre aller beste skiløpere, så den synes jeg han skal fortsette, sa Klæbo som la til at det var fantastisk å bli verdensmester sammen med en god kompis.

- Jeg vet ikke, men jeg tror nesten det blir enda større å stå på seierspallen sammen med Emil enn det var å stå der alene på fredag etter sprintseieren på torsdag.

De to dro det i land, og selvfølgelig falt avgjørelsen på siste runde. Russermaskinen Bolsjunov leda opp den lange bakken, men stoppa opp på toppen. Der sto feltet. Helt til Bolsjunov satte utfor. Fulgt av Klæbo.

- Jeg fatter ikke at de andre lot Johannes ta annenplassen, alle burde vite hvordan det går! sa en forundra sprinttrener, Arild Monsen, etterpå.

- Jeg var mest overraska over at Bolsjunov stoppa etter å ha gått til så hardt inn i bakken. Når han gjorde det, så var det bare å takke og bukke. Det passa det meg bra, sa Klæbo som gle forbi i svingen ut på den lange sletta.

- Jeg hadde fantastiske ski, og jeg hadde fått gode tips av Sindre Bjørnestad Skar om hvordan det var best å ta svingen. Dermed var jeg først på sletta, og i ryggen på russerne på toppen av siste bakke, sa Klæbo som da var i en posisjon hvor ingen i verden kan gjøre noe med ham.

Og dermed var karrieren til Iversen redda.

Hva med de neste dagene i Klæbos?

- Akkurat nå vet jeg ingenting om de nærmeste dagene. Jeg får snakke med Arild og morfar, og bli enige om hva jeg skal gå, sa Johannes som fikk blomster av selveste Gunde Svan – verdens beste skiløper på slutten av 80-tallet. Han mente at Bjørn Dæhlie bør begynne å frykte for alle sine rekorder.

- Artig, syntes Klæbo.

PS

Mange har kritisert uttaket av Iversen og Klæbo på skiathlon hvor de endte på 30. og 31. plass. Begge sier at de prøvde seriøst i det rennet, men da de skjønte at toget var gått etter 16, 17 kilometer tok de det med ro og sparte seg til dagens stafett. - At jeg ikke skulle vært på laget, er bare tullprat. Jeg hadde en dårlig dag, og lyktes ikke, men jeg var kvalifisert for laget gjennom resultatene jeg hadde på forhånd, slo Iversen fast.


Dagens VM-sitat: "Kanskje jeg går femmila i 2026?"

Sprinter Fredrico Pellegrino mener han for bedre og bedre utholdenhet..

3 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now