Søk
  • Stein Erik Kirkebøen

Én seier mangler den store mester

Dario Cologna(32) har vunnet nesten alt. Det er bare én seier han mangler. I dag gjør han sitt 24. forsøk på å ta den.


23 ganger har han forsøkt,men ennå har ikke Dario Cologna fått sjansen til å juble for seier p åhjemmebane, i Davos

Davos

I våres vant den sveitsiske langrennsstjernen femmila i Holmenkollen. Fra før hadde han fire OL-gull, ett VM-gull og fire seire i både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt. Med hans første femmilsgull, var det fullendt. Han hadde vunnet det som var å vinne.

Men det er ett lite unntak.

Dario Cologna har aldri vunnet verdenscuprennet i Davos. Det til tross for at det går i byen han har flyttet til og etablert seg i. Han bor rett ved løypa, han trener i den han kjenner den nok bedre enn mange av sine bukselommer.

- Likevel er den slett ikke min favorittløype. Men jeg ha en liten drøm om å vinne akkurat her, det ville vært en spesiell seier og jeg mangler den, innrømmer han som ikke kan forklare hvorfor akkurat den hjemmeseieren har sitti så langt inne.

- Jeg vet ikke kom det skyldes et spesielt press ved å gå på hjemmebane, eller om det rett og slett er tilfeldig. Folk her forventer alltid så mye av meg. Men det lever jeg godt med, jeg har ikke noe å bevise, sier han til den sveitsiske avisen Blick.

Kanskje skyldes det rett og slett uflaks, en størrelse som aldri skal undervurderes i toppidretten, for han har ofte vært nære på. Tre ganger er han blitt nummer to og en gang endte han på tredjeplass.

I dag får han en ny sjanse. Den 24..

Men han er usikker på formen og han trives ikke hvis det blir for kaldt. Under sprinten på lørdag, som Cologna sto over, var det ned imot 15 grader på det kaldeste. Litt mildere er det varslet på søndag.

Men en hjemmeseier hadde likevel varmet godt.

10 visninger0 kommentarer

© 2018 av Hauk Creative for Tarzan media.

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now